More


  “Săptămâna Internațională a Alăptării 2022”, marcată astăzi la Shopping City Satu Mare

  - Advertisement -

  In fiecare an World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) coordonează “Săptămâna internatională a alaptarii”- o campanie internațională care își propune să informeze și să realizeze conexiuni între oameni pentru susținerea alăptării.

  Cu toate că progresele sunt vizibile și alăptarea a devenit o prioritate pentru multe familii, munca de protectie și promovare a alăptării a devenit o provocare în această perioadă dificilă, de izolare socială, conflicte politice si neincredere fata de sistemul medical. Accesul la informatii corecte, la cursuri, consultatii medicale si consiliere in alaptare a fost dificil, fapt ce a condus la o scadere a procentului de bebelusi alaptati. Laptele uman este sursa de hrana care si-a dovedit in timp o multitudine de calitati ca cea nutritiva, cea de protectie fata de boli prin anticorpii pe care ii transfera de la mama spre bebelus, capacitatea de crestere a coeficientului de inteligenta a bebelusului alaptat, si risc redus de contaminare prin preparare. Laptele de mama a fost mereu cel mai sigur aliment in momente de criza. Cu toate acestea procentul copiilor alaptati este intr-o continua scadere. Impotriva acestui background focusul “Saptamanii international a alaptarii (#WBW2022) este pe educatie si suport, ca sa putem toti sa ne ridicam si sa sustinem alaptarea!

  Ca reprezentanți ai Spitalului Judetean Satu Mare doamna Dr. Roxana Varga, medic sef sectie Neonatologie își propune sa marcheze “Săptămâna Internațională a Alăptării 2022” impreuna cu echipa de administratori a grupului “Sprijin in alaptare Satu Mare” si avand-o ca invitat pe asistenta sefa a sectiei de Obstetrica, moasa Paula Cosma pentru un indemn la comunicare, informare, suport si incurajare a alaptarii. Intalnirea din acest an “Planul tau de nastere” va avea loc vineri 5 august ora 18, pe terasa Shopping City Satu Mare.

   

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img