More


  Slujbă arhierească în Țara Oașului

  - Advertisement -
  În prima zi din Postul Adormirii Maicii Domnului, luni, 1 august 2022, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit, de la ora 18:00, Slujba Paraclisului Maicii Domnului la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad, Protopopiatul Oaș.
  Slujba a fost oficiată în biserica mănăstirii care a devenit neîncăpătoare pentru credincioșii prezenți veniți de aproape și din împrejurimi pentru a se ruga Maicii Domnului, dimpreună cu ierarhul și soborul părinților slujitori. Se cunoaște îndeosebi faptul că poporul român, și îndeosebi credincioșii eparhiei noastre, au o evlavie deosebită și acordă o cinstire aparte Fecioarei Maria, cu atât mai mult fiindcă la Mănăstirea Bixad se afla icoana făcătoare de minuni, care are o istorie frământată, fiind atestată de peste 600 de ani.
  Din soborul părinților slujitori au făcut parte Ierom. Calinic, slujitor al mănăstirii, Pr. Dorin Tămaș, paroh în Certeze, Pr. Adrian Gaborean, paroh în Bixad, Pr. Dacian Chira, slujitor la capela din incinta Spitalului Orășenesc din Negrești-Oaș, Pr. Stelian Crăciun, paroh în Boinești, Pr. Constantin Oșan, paroh în Trip, alături de alți preoți invitați.
  La final, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a rostit o meditație duhovnicească cu privire la Maica Domnului, subliniind câteva aspecte semnificative din viața Fecioarei Maria, ce supranumită „împărăteasa cerului și a pământului, fiind mai cinstită decât heruvimii și mai slăvită fără de asemănare decât serafimii”.


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img