More


  VERTICALI PENTRU ROMÂNIA: SCRISOARE CĂTRE MARIA – MAMA MEA CEREASCĂ

  - Advertisement -

  M-am tot gândit în ultimul timp, cum aș putea să – mi încep aceste fraze, dragă MAMĂ CEREASCĂ A LUI ISUS și a mea … MARIA!

  Simt cuvintele că se așează greu pe albul foii, gângurind și plângând ca un copil, care depinde clipă de clipă, oră de oră … zi de zi de laptele matern și de protecția părintească.

  Cum aș putea să-mi încep prezentarea? Poate ca un tânăr însetat de afirmare și de distracție … sau ca adultul (cu părul încărunțit de vreme)  care realizează că în economia vieții toate faptele umane au repercursiuni?

  După ani și ani, după nopți de chefuri în cluburi și discoteci, tânărul se trezește în  diminețile realității, în care pronumele de la persoana I singular ”EU”, se transformă ca prin vis, în  angajanta și de multe ori obsesiva persoană a III – a plural ”Noi”; un noi, în care ”N”- ul conduce ”oi” – le … căci nu-i așa … în orice adunare de minim două persoane, una trebuie să fie ȘEFUL care conduce. Așa se formează micile orânduiri sociale, care mai târziu se transformă în grupuri, comunități, societăți și state … de plată.

  Apropo de plată… EL, Fiul tău Isus murind pe Cruce, ne-a plătit toată datoria păcatelor, dându-ne exemplu de cum se poate iubi până la Sacrificiul suprem. Stând cu brațele întinse pe Cruce, pe lemnul rușinii pentru păgâni, Răstignitul ne cerșește un strop de iubire, un pic de atenție asupra propriei noastre vieți, asupra propriului nostru întuneric. Tot EL Isus, ne vrea binele până dincolo de moarte, cerșindu-ne fericirea pe care dorește să ne-o dăruiască.

  El a trăit în Nazaret, în modesta căsuță în care Tu și cu Sfântul Iosif v-ați străduit după puteri a-L crește și a-L ajuta în a-și urma drumul mesianic.

  Mai târziu, EL, Învățătorul și Maestrul a ridicat familia la demnitatea Împărătească Trinitară, arătând ca normă de viață indisolubilitatea ei:

  5 Şi a zis: «De aceea omul îşi va lăsa tatăl şi mama şi se va uni cu soţia lui şi cei doi vor fi un singur trup», 6 astfel încât nu vor mai fi doi, ci un singur trup. Prin urmare, ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă! … 9 Dar eu vă spun: cine îşi lasă femeia, în afară de desfrânare, şi se căsătoreşte cu alta comite adulter” …(cfr, Mt. 19, 5-9) Astfel a ridicat Domnul familia la o demnitate dumnezeiască, nepieritoare.

  Dar noi … ce-am făcut în acest sens? Ce răspuns am dat acestor minunate lecții de IUBIRE?

  Iartă-ne Maică Sfântă toate păcatele care aduc despărțiri, adultere și concubinaje. Iartă-ne  căsătoriile de probă și parteneriatele civile, rătăciri și devieri inventate și promovate din ce în ce mai mult în societatea actuală. Iartă-ne lipsa de iubire și egoismul pe care le promovăm în fiecare zi …  care atrag și provoacă adevărate dezastre în lume: de la copii abandonați, la pruncii omorâți în pântecele mamelor din ce în ce mai tinere; până la tinerii cu aripile frânte de droguri, alcool sau jocuri de noroc, care refuză această realitate, căutând alte lumi înșelătoare.

  Am ajuns să ne renegăm ființa umană formată din BĂRBAT și FEMEIE, să ne construim tot felul de teorii legate de identitate de gen, transexualitate și altele pe care însăși hârtia refuză să le numească din indignare și repulsie.

  Vrem să-L eliminăm pe Dumnezeu din viața noastră și să ne construim un dumnezeu propriu de lut … nu ne mai ține pământul. Iartă-ne pentru cerbicia, orbirea și surzenia de care vrem să suferim, în ciuda pandemiilor, războiului care pare să ne bată la ușă, crizelor economice și umane, sau secetei … iartă-ne pentru tot și pentru toate!

  Fă Maică Sfântă ca toți să recunoaștem Domnia Fiului Tău Isus Hristos pe pământ, în familiile și-n inimile noastre. Nu-i târziu și nici greu pentru Dumnezeu să realizeze prin tine lucrurile bune între noi … și așa cum din iubire ai fost ridicată de Fiul tău cu trupul și sufletul la Cer, fii milostivă, bună și iubitoare de oameni, acum și-n toată veșnicia.

  Cu drag ai tăi fii!

   

  Debut în Gazeta de Nord Vest

  Desenele din cadrul editorialului au fost realizate de artista plastică Sara Maria Potra, 13 ani, din clasa a 8-a B de la Școala Gimnazială  ”Mircea  Eliade” din Satu Mare, laureată la multe concursuri de desen la nivel local, național și internațional.

  Valeriu IOAN  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img