More


  Direcția de Asistență Socială Satu Mare, premiată la București

  - Advertisement -

  Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a organizat concursul “Exemple de bune practici în serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice”, eveniment competițional dedicat furnizorilor publici și privați de servicii sociale din România adresat persoanelor vârstnice, în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. }n cadrul acestui eveniment, . Direcția de Asistență Socială Satu Mare a fost premiată. Centrul de zi pentru vârstnici din Municipiul Satu Mare, instituție din subordinea DAS situată pe Aleea Jiului nr. 64, a fost desemnat model de bună practică în domeniul furnizării de servicii sociale adresate persoanelor vârstnice.

  Premiul este o recunoaștere a celor mai bune practici în domeniu
  Miercuri, 14 decembrie 2022, în Aula Facultății de Sociologie și Asistență Socială din București a avut loc festivitatea de premiere. Direcția de Asistență Socială Satu Mare a fost premiată în Capitală, Centrul de zi pentru vârstnici din Municipiul Satu Mare, instituție din subordinea DAS situată pe Aleea Jiului nr. 64, fiind desemnat model de bună practică în domeniul furnizării de servicii sociale adresate persoanelor vârstnice.
  Premiul este o recunoaștere a celor mai bune practici în domeniu din partea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale care a organizat acest eveniment competițional în parteneriat cu Banca Mondială și cu sprijinul Colegiului Național al Asistenților Sociali din România.

  Adrian Balaj: ”Ne dorim în calitate de autoritate publică locală să îi implicăm pe seniori într-un dialog permanent ”

  După primirea acestui premiu, directorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, Adrian Balaj, a declarat că dorește să îî implice pe seniori într-un dialog permanent.
  “Vârstnicii, bunicii comunității noastre, joacă un rol important în viața noastră și suntem conștienți de faptul că e esențial să îi implicăm în viața socială. Desigur, în politicile publice ce vizează metode și strategii de îmbunătățire a nivelului de trai pentru acest segment al populației, seniorii sunt permanent în atenția noastră. Ne dorim în calitate de autoritate publică locală să îi implicăm pe seniori într-un dialog permanent pentru că mesajul transmis de dânșii e semnificativ. Am putut prea bine observa ce beneficii mari are Centrul de zi pentru vârstnici, prin tot ceea ce implementează el la Satu Mare. Astfel de centre de zi pentru vârstnici conduc la implicarea persoanei aflate la vârsta a treia în tot ceea ce înseamnă viață activă. De la bunicii noștri, în fond și la urma urmei, culegem roade, informații, sfaturi. Sunt lucruri prețioase ce practic ne vin în ajutor în ceea ce facem noi”, declară directorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, Adrian Balaj, cu ocazia înmânării premiului la București.

  Două premii vin la Satu Mare
  De fapt, Satu Mare obține două premii la București, fiind desemnat model de bună practică în domeniu și Centrul de zi pentru vârstnici „Sfântul Iacob” al Asociației Caritas a Diecezei Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare