Începit perfect de an pentru arbitrul careian Kovacs Istvan.

După ce la Mondialul de la finalul lui 2022 din Qatar a fost ținut rezervă la opt partide iată că noul an vine cu vești excelente pentru ecusonul FIFA din Carei.
Mai întâi au venit delegările de la Cupa Golfului . Kovacs e și acum în Irak la competiția țărilor arabe unde a condus deja două partide, meciul de deschidere Irak- Oman și apoi Bahrain-Kuweit.Luni careianul va fi rezerva chinezului Ma Ning la semifinala Irak-Qatar.
Apoi pe 19 ianuarie Kovacs Istvan va fi declarat Cetățean de Onoare al municipiului Carei, ședința festivă urmând a avea loc pe 25 ianuarie.
Iar duminică pentru Kovacs a venit o altă veste bună…va arbitra la Campionatul Mondial al Cluburilor din Maroc.
I stvan Kovacs a fost delegat de FIFA la Campionatul Mondial al Cluburilor, care va avea loc în perioada 1-11 februarie, în Maroc.
Istvan Kovacs a fost prezent la Cupa Mondială din Qatar, unde nu a apucat să arbitreze, și acum a fost delegat de FIFA la Campionatul Mondial al Cluburilor, care se va desfășura în Maroc, între 1 și 11 februarie, potrivit anunțului făcut de Federația Română de Fotbal.
Arbitrul din Carei va oficia la această comptiție alături de brigada sa obișnuită, formată din Vasile Marinescu și Mihai Artene. Istvan Kovacs este unul dintre cei doi „centrali” din Europa delegați de FIFA, alături de englezul Anthony Taylor. Ceilalți arbitri care vor fi prezenți la Campionatul Mondial al Cluburilor sunt Ning Ma (China), Mustapha Ghorbal (Algeria), Ivan Barton (Salvador) și Andres Matias Matonte Cabrera (Uruguay). Toți oficialii vor merge în Maroc de pe 27 ianuarie, când la Rabat va începe un seminar de pregătire.
Istvan Kovacs a fost delegat să arbitreze și la Cupa Națiunilor din Golf, unde a condus inclusiv meciul de deschidere dintre gazda Irak și Oman – încheiat la egalitate, 0-0.
După ce a revenit de la Cupa Mondială din Qatar, unde a fost rezervă la opt meciuri, Istvan Kovacs a fost delegat la derby-ul din Superliga, FCSB – CFR Cluj.

Cine participă la Campionatul Mondial al Cluburilor și care este programul meciurilor
Campionatul Mondial al Cluburilor va reuni la start șapte echipe: Al-Hilal (reprezentanta confederației din Asia), Wydad AC (Maroc, câștigătoarea Ligii Campionilor în Africa), Seattle Sounders FC (SUA, câștigătoarea Ligii Campionilor în regiunea CONCACAF), Flamengo (Brazilia, câștigătoarea Cupei Libertadores), Auckland City FC (Noua Zeelandă, câștigătoarea competiției din zona Oceania), Real Madrid (Spania, câștigătoarea UEFA Champions League) și Al Ahly (Egipt, finalista Ligii Campionilor în Africa).
Meciul de deschidere va avea loc pe 1 februarie, când se întâlnesc Al Ahly și Auckland City FC.
Programul complet de la Campionatul Mondial al Cluburilor din Maroc (1 februarie – 11 februarie):
Miercuri, 1 februarie: Al Ahly – Auckland City FC (meci 1)
Sâmbătă, 4 februarie: Seattle Sounders FC – Câștigătoarea meciului 1 (meci 2); Wydad AC – Al Hilal (meci 3)
Marți, 7 februarie: Flamengo – Câștigătoarea meciului 3; Câștigătoarea meciului 2 – Real Madrid
Sâmbătă, 11 februarie, vor avea loc meciul pentru locurile 3-4 și finala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here