More


  Ora exactă se dă încă din București! Dar se pare că ardelenii din PNL vor altceva!

  - Advertisement -

  O tentativă eșuată de puci a avut loc vinerea trecută la Satu Mare! De ce spunem eșuată? Deoarece, deși a fost o întâlnire de înlăturare a lui Nicolae Ciucă din fruntea PNL, din cauză că nu le-a ieșit, băieții au “întors-o ca la Ploiești” și au dat-o ca și întâlnire de lucru!

  Mai exact organizatorul principal al puciului a fost președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma. Acesta s-a ocupat de chemarea invitaților la “Cina cea de taină” din PNL. Din sursele ce le avem acesta a fost împins de la spate de Vasile Blaga, primarul Clujului Emil Boc, Adrian Videanu. Probabil străin de acest demers nu a fost nici Lucian Bode și el fost PDL-ist și care îi datorează ascensiunea politică lui Vasile Blaga și Emil Boc. La prima vedere se pare că PDL vrea să pună mâna pe PNL. Mai ales că se vorbește în presă încă de anul trecut că tandemul Blaga, Videanu, Boc dau din coate ca să îl promoveze unicul candidat al “Dreptei unite” la viitoarele alegeri prezidențiale pe Emil Boc. Ca și amănunt, lui Boc i s-a rezervat inclusiv o generoasă “felie” din PNRR cu care va declanșa începerea construcției la metroul metropolitan din Cluj – Napoca până la intrarea în campania prezidențială din 2024. Așa ca să aibă o expunere națională babană! Plus că, din ce am înțeles, Primăria Cluj – Napoca a lăsat “garda jos” în ceea ce privește avizarea cam tuturor proiectelor imobiliare și de altfel, pentru ca toată lumea să fie mulțumită în prag de campanie.

  Sigur că prima cărămidă în fața lor este Nicolae Ciucă care este președintele partidului și care, din câte știu eu, se visează candidatul PNL la președinția României și viitorul președinte! Și cum acesta are “pâinea și cuțitul” încă în mână e greu să nu se autopropulseze în postura de candidat.

  Culmea e, se pare, că în calea fericirii foștilor PDL-iști stă chiar vechiul lor camarad “protocaliu”, Gheorghe Flutur. Care încă este de partea lui Ciucă! Sincer Flutur îmi pare tare pe poziție și cu un “nas extrem de fin”. Dar vedem cum se poziționează pe viitor.

  Revenind la puciul de la Satu Mare, la el ar fi fost prezent deputatul Adrian Cozma, fost PDL -ist și el, Ciprian Ciucu, primar al Sectorului 6 din București, Robert Sighiartău, deputatul care a fost al doilea om în partid pe vremea lui Orban și care acum este pe linie moartă, dar care speră la o revenire în prim-plan, Adrian Veștea, actual șef de filială în Brașov și președinte al CJ Brașov, George Stângă, șeful PNL Galați, Alin Nica, președintele organizației PNL și al Consiliului Județean Timiș ,fiind, cel mai probabil, trimisul Alinei Gorghiu la reuniunea de la Satu Mare, senatorii Eugen Pîrvulescu de Teleorman și Virgil Guran de Dâmbovița. Acuma o să enumăr personajele implicate în debarcarea lui Ludovic Orban și a lui Florin Câțu ca să ne facem o idee referitor la “actori principali.”

  La debarcarea lui Ludovic Orban au pus umărul Emil Boc, Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan, Dan Vâlceanu, Iulian Dumitrescu, iar la cea a lui Florin Câțu, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Alin Nica, Raluca Turcan, Emil Boc, Monica Anisie. Adrian Cozma a fost pentru debarcarea lui Orban, dar s-a poziționat în echipa lui Câțu atunci când acesta a fost schimbat cu Nicolae Ciucă. Sunt curios ce se va întâmpla mai departe cu cei care au fost prezenți la Satu Mare.

  Tot în PNL a mai apărut o problemă, sau o a treia tabără. Cel puțin așa pare. Ilie Bolojan un alt greu al PNL a primit vizita Maiei Sandu, nimeni alta decât președintele Republicii Moldova. Aceasta a venit la Oradea cu o aeronavă de linie Tarom. Duminică, 8 ianuarie, Maia Sandu s-a întâlnit cu primarul municipiului Oradea, Florin Birta, care spune că autoritățile din cele două țări colaborează pentru construcția unui parc public în Băcioi, o suburbie a Chișinăului. Apoi s-a întâlnit cu președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

  Se pare că Maia Sandu ar vrea să îl propună pe Bolojan Prim -ministru în Republica Moldova ca mai apoi tandemul Maia Sandu – Ilie Bolojan să treacă în 2024 la alegeri pentru președinția României și în fruntea Guvernului.

  Maia Sandu este cunoscută drept fondatoarea Partidului Acțiune și Solidaritate, partid pe care l-a anunțat în 2015, înregistrarea oficială având loc în anul 2016. În programul partidului este precizat în mod clar că partidul se poziționează pe eșichierul de centru-dreapta, adoptând doctrina liberalismului social. De asemenea, ea este cunoscută pentru faptul că este o susținătoare a integrării europene a Republicii Moldova, făcând chiar parte din guvernele Alianței pentru Integrare Europeană. A fost afiliată Partidului Liberal Democrat din Moldova, partid care susține liberalismul și conservatorismul. De asemenea, este cunoscut și faptul că Sandu deține și cetățenia română și este o susținătoare a unirii Republicii Moldova cu România.

  Încurcate sunt căile politicii românești. Sunt 3 scenarii diferite până acum în PNL pentru viitorul președinte, probabil că în cel mai scurt timp vom vedea care este cel mai plauzibil!

  Răzvan Govor  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare