More

  #UVVG. FACULTATEA DE FARMACIE

   

  Încă din cele mai vechi timpuri, profesia de „spițer” a fost respectată pentru volumul de cunoaștere al celor care știu ce conține fiecare leac, dar mai ales ce boală poate vindeca. Astăzi, spițerul este cunoscut ca farmacist, dar respectul pentru această profesie a rămas neștirbit.

  În cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, funcționează, din anul 2015, Facultatea de Farmacie, cu două specializări: farmacie (în limba română) și nutriție și dietetică.

  La specializarea Farmacie, pe parcursul a 5 ani, studenții vor învăța despre chimie, analiza și controlul medicamentului, farmacologie, homeopatie, suplimente alimentare, toxicologie, dermato farmacie, tehnologie farmaceutică și multe altele. Marea majoritate a disciplinelor sunt comune facultăților de farmacie din țară și străinătate, curricula respectând standardele europene și naționale. Au mai fost introduse discipline la care studenții pot asimila noțiuni de fitoterapie și farmacovigilență vegetală, biologie moleculară, plante cu potențial toxic etc.

  Pe lângă partea teoretică, studenții noștri efectuează stagii de practică în farmacii din centrul universitar Arad, în baza unor contracte între universitate și farmacii. Ne mândrim cu faptul că în prezent, marea majoritate a farmaciștilor din Arad sunt absolvenții noștri.

  La specializarea Nutriție și Dietetică, pe parcursul a 3 ani, se pregătesc viitorii specialiști în această ramură a medicinei. Studenții noștri vor avea ocazia să învețe totul despre alimentație, nutriție și bolile cauzate de dezechilibrele nutriționale. În plus, se studiază tulburările alimentare, patologii medicale și tehnici de remodelare corporală: fizice, alimentare și medicale. O atenție deosebită este acordată studiului alimentației copiilor.

  La finalul studiilor, studenții licențiați în nutriție vor putea profesa în spitale, centre medicale, centre de sănătate și sportive, alimentație publică etc., în calitate de dieteticieni/nutriționiști, o profesie recent în introdusă în clasificarea ocupațiilor din România.

  Decanul Facultății de Farmacie, Prof. Univ. Dr. Olah Neli Kinga : „Facultatea noastră deschide porțile tuturor persoanelor care doresc să îmbrățișeze profesii nobile, dedicate oamenilor de lângă noi. Asigurăm o formare modernă, de înaltă calitate, centrată pe nevoile studenților, ținând cont de necesitățile pieței muncii și partenerilor antreprenori, cu sprijinul unei echipe de cadre didactice tinere și dinamice, care continuă ideile Rectorului fondator, domnul profesor Dr. Aurel Ardelean, fiind continuu susținuți de conducerea actuală a Universității, prin doamna Rector, profesor Dr. Coralia Cotoraci.

           Până în data de 28 iulie 2023, ora 17,00, candidații se pot înscrie pentru examen pe platforma online, iar examenele de admitere vor avea loc conform programului din linkul de mai jos.

  https://www.uvvg.ro/docs/Admitere/2023-2024/regulament_admitere_farmacie.pdf

  Tematica și bibliografia se regăsesc pe linkul de mai jos

  https://www.uvvg.ro/docs/Admitere/2023-2024/tematica_admitere_farmacie.pdf

      Mai multe despre Facultatea de Farmacie puteți afla cu un click pe linkurile de mai jos.

  https://www.youtube.com/watch?v=FYF_nHZNOQQ

  https://www.youtube.com/watch?v=5dM0i7P_vhw

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE