More  Inițiative eco-civice și educație ecologică, cheia succesului în parteneriatul ECOHUMAN “LIFE TREE”

  - Advertisement -

   

  Asociația ECOHUMAN ,,LIFE TREE,, (Asociația Ecologică și Umanitară ,,COPACUL VIEȚII,,), în parteneriat cu 18 unități administrativ teritoriale din județul Satu Mare și cu sprijinul a trei companii de profil în cadrul programului ecologic:
  ,,CEL MAI TARE LA RECICLARE!,, , EDIȚIA II
  a finalizat cu succes campaniile de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) desfășurate în 2023, debarasând județul Satu Mare de 42 tone de DEEE.
  Din cantitatea totală, 27 de tone au fost colectate în municipiul Satu Mare în lunile ianuarie, martie, mai și octombrie prin cele 16 puncte de colectare cu implicarea lunară a unui număr de cel puțin 50 de voluntari ai asociației.
  Îmbucurător este faptul că la această inițiativă au răspuns și 34 unități de învățământ (8 grădinițe și 26 școli) din județul Satu Mare care, din totalul de 42 de tone au contribuit la succesul campaniei cu 10 tone de deșeuri electrice și electronice colectate în Săptămâna verde din acest an.
  Diferența de 5 tone a fost colectată la nivelul celorlalte unități administrativ teritoriale, două aflate în mediul urban (Ardud și Tășnad) și 15 în mediul rural.
  Rezultatele obținute denotă importanța acțiunilor ecologice de bună practică precum și înaltul spiritul eco-civic și mobilizator al tinerilor voluntari ai asociației, a preșcolarilor și elevilor de la unitățile de învățământ care acordă importanță atât educației ecologice cât și participării active la activitățile de voluntariat desfășurate atât cu ocazia săptămânii verzi dar și la cele inițiate de ONG-uri de mediu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts