More  Liga a 3-a: Minaur Baia Mare- CSM Olimpia Satu Mare 0-2 ( 0-1). CSM Olimpia pe val, Minaur pe tobogan!

  - Advertisement -
  Minaur Baia Mare pare adversarul perfect , în acest sezon , pentru CSM Olimpia Satu Mare. Elevii lui Cosmin Iuhas au obținut șase puncte din cele două dueluri cu băimărenii și-n plus au făcut de fiecare dată meciuri solide, cele mai bune din acest an.
  În tur , la Satu Mare a fost 4-1 cu Samake în prim plan și cu 3-0 după primele 20 de minute….Vineri, sub Dealul Florilor a fost 2-0 pentru ai noștri, cu Samake printre marcatori dar și printre jucătorii care au ratat ocazii imense…Este al treilea succes la rând de când de echipă se ocupă Cosmin Iuhas -Ovidiu Suciu și Janos Olah iar acum CSM Olimpia s-a și apropiat la șase puncte de lider…
  Urmează însă o serie de alte trei meciuri, ultimele din 2023, extrem de dificile. Cu derby acasă împotriva voluntarilor de la FC Olimpia 1921 și apoi cu deplasări grele la Sighet și Lotus Felix.
  Cât despre meciul de vineri, CSM Olimpia a dominat clar iar scorul putea fi mult mai mare dacă Samake, Chinde , Nandor Pop, Denis Lazăr sau Oanea ar fi fost mai inspirați la finalizare…Gazdele au avut o singură ocazie clară, doar că Burdeț a scos de pe linia porții…
  Din păcate partida a început cât se poate de rău pentru echipa noastră iar  în minutul 3 Adam Abdul-Wahab a alunecat pe terenul moale  și a rămas întins pe teren. Accidentat la genunchi , mijlocașul împrumutat de la CFR Cluj a părăsit terenul de joc iar la pauză a fost transportat la spital pentru investigații.
  Antrenorul Cosmin Iuhas a fost nevoit să efectueze o schimbare încă din primele mintute ale meciului , Adrian Bura intrând în locul accidentatului Adam.
  În prima repriză a meciului cele mai mari ocazii le-a avut Viorel Chinde, însă șuturile lui nu a nimerit poarta adversă. CSM Olimpia a reușit să deschidă scorul, meritat,  înainte de pauză.
    Intrat în locul lui Adam, Adrian Bura l-a lansat pe contraatac pe Zsiga Ervin, iar căpitanul echipei noastre, după ce și-a așezat mingea pe piciorul drept,  l-a executat cu un lob pe colțul lung , direct în vinclu, pe Raul Băilă (0–1) min 43.
  După pauză CSM Olimpia a rămas la comandă și a  ratat ocazii bune de a marca. După mai multe încercări, Moussa Samake a reușit să mărească avantajul (0–2) în min 76.
  Atacantul original din Mali a marcat în ultimele patru meciuri, ajungând la 7 goluri în 9 meciuri jucate.
  Băieții noștri au profitat de pasul  greșit  făcut de liderul  SCM Zalău dar și de remiza celor de la Lotus Băile Felix, și și-au consolidat poziția a 2-a în serie. . Mai mult,  CSM Olimpia Satu Mare s-a apropiat la șase puncte de SCM Zalău .
  Declarația antrenorului Cosmin Iuhas
  „A fost un joc pe care l-am dominat de la un capăt până la celălalt. Am știut să gestionăm momentele mai grele. Cred că este o victorie meritată, care putea fi mult mai categoric având în vedere numărul ocaziilor pe care le-am avut. Băieții noștrii au arătat și azi calitatea pe care-l au, și își merită cu prisosință locul din clasament. Dacă vom ține pe această linie, cu atitudinea, cu jocul care-l avem și cu dorința lor de a se exprima așa de frumos, și de a juca cu așa o dăruire, cu siguranță că ne putem gândi pe viitor, de ce nu, și la un loc unu.
  Avem încă trei meciuri în acest an și trebuie să ținem pe aceeași linie. Săptămâna viitoare ne așteptă un meci greu, dar acum vrem să ne bucurăm de această victorie, și de luni vom începe să pregătim acel meci. Va fi o partidă pe teren propriu pe care trebuie să îl gândim, să facem o strategie, cum am făcut-o până acuma. Va trebui să respectăm tot ce lucrăm la antrenament și atuncea cu siguranță nu vom avea probleme.”
  Până pe data de 2 decembrie dată la care se preconizează întreruperea campionatului, C.S.Minaur Baia Mare mai are de jucat trei meciuri extrem de dificile, două în deplasare cu ocupantele locurilor 3 și 5 C.S.Lotus Băile Felix respectiv acasă cu ocupanta locului opt C.S.M.Victoria Carei.
  C.S.Minaur Baia Mare – C.S.M.Olimpia Satu Mare 0-2 (0-1)
  Divizia C Seria 10 Etapa 12
  Arbitrii: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj Napoca), Lazăr Flavius Seche (Sânmihaiu Almașului – Sălaj), Robert Mereș (Cluj Napoca)
  Observator de arbitrii: Mihai Florin Marcu (Oradea)
  Delegat de joc: Tiberiu Gabor (Reghin)
  Marcatori: Ervin Zsiga (43), Moussa Samake (76)
  Cartonașe galbene: Raul Gherman (77) / Laurențiu Achim (65), Nandor Pop (66)
  C.S.Minaur Baia Mare: 77.Raul Băilă – 36.Ionuț Ilieș, 97.Laurențiu Achim, 4.Raul Gherman, 27.David Simion-cpt – 70.Tiberiu Serediuc (26.Bogdan Jeler `71), 13.Valerii Macrițchi, 10.Ivan Urvanțev, 17.Mario Maroșan (19.Sebastian Hidigan `88) – 23.Cătălin Ștefănescu (9.Brian Lemac `46), 7.Darius Gherman (15.Mario Leș `88)
  Rezerve neutilizate: 29.Emanuel Breban, 28.Daniel Stoian, 21.Marius Potcoavă, 8.Denis Matei, 16.Bogdan Burcea
  Antrenor: Ciprian Danciu
  C.S.M.Olimpia Satu Mare: 12.Denis Moldovan – 23.Raul Apai (16.Răzvan Lazăr `82), 32.Alin Burdeț, 8.Paul Copaci, 54.Cătălin Oanea – 11.Ervin Zsiga-cpt (3.Răzvan Prodan `89), 44.Adam Abdul Wahab (19.Adrian Bura `5), 10.Adrian Micaș (17.Denis Lazăr `82), 80.Viorel Chinde – 20.Nandor Pop, 99.Moussa Tiefing Samake
  Rezerve neutilizate: 22.Rareș Oșan, 28.Emanuel Morar, 7.Alexandru Mărieș, 70.Andrei Pop, 9.Adrian Șter
  Antrenor: Cosmin Iuhas
  Filmul meciului: 
  Min 10 Viorel Chinde șut peste poartă din preajma suprafeței de 16 metri.
  Min 12 Viorel Chinde preia pe piept în suprafața de pedeapsă și din 10 metri cu toată opoziția lui Ionuț Ilieș trimite la colțul scurt în plasa laterală.
  Min 15 Ervin Zsiga sut de la circa 30 de metri pe deasupra buturilor formației băimărene.
  Min 24 Adrian Micaș pătrunde în suprafața de pedeapsă, slalomează printre apărătorii formației băimărene și șutează , însă Raul Băilă este atent și respinge în corner.
  Min 36 Marius Gherman este angajat pe flancul drept pătrunde, driblează portarul, intră în unghi de unde trimite spre poarta goală, însă Alin Burdeț prin alunecare reușește să se interpună pe traiectoria balonului.
  Min 43 (0-1) Ervin Zsiga pătrunde pe flancul stâng pătrunde pe interior până în marginea suprafeței de pedeapsă de unde trimite plasat la semiînălțime la colțul lung.
  Min 64 Pop Nandor primește un balon în axul central pătrunde în interiorul careului de 16 metri și trimite din 14 metri în dreapta lui Raul Băilă.
  Min 67 Moussa Samake primește un balon pe un culoar în zona centrală și de la circa 15 metri trimite puternic mult pe deasupra buturilor formației gazdă.
  Min 76 (0-2) Moussa Samake recepționează un balon în marginea careului de 16 metri, întoarce doi fundași și de la circa 14 metri înscrie plasat la semiînălțime.


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts