More

  Activități preventive desfășurate de către Direcția Generală Anticorupție în P.T.F. Petea cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție

  Se împlinesc 20 de ani de când, la 9 decembrie, întreaga lume sărbătorește Ziua Internațională Anticorupție. Această zi aniversară a fost stabilită prin ConvenţiaOrganizaţieiNaţiunilor Unite împotriva Corupţiei, semnată de România la 9 decembrie 2003 şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004. Convenția este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.

  De la înfiinţareşi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuţia atât instituţiile statului, cât şicetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie.

  În acest context, în data de 08.12.2023, Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare a desfășurat o activitate de prevenire, adresată cetățenilor aflați în tranzit prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

  În acest sens, cetățenilor aflați pe sensul de intrare, respectiv pe cel de ieșire din țară le-au fost oferite flyere cu tematică anticorupție și le-au fost prezentate aspecte privitoare la identitatea instituțională a D.G.A., infracțiunile de corupție prevăzute de Codul Penal, Call Center-ulAnticorupţie 0800.806.806, precum și datele de identificare ale S.J.A. Satu Mare.

  Cu prilejul Zilei InternaţionaleAnticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţieîşi reafirmă intoleranţa față de faptele de corupţieşi încurajează un comportament corect care să corespundă moto-ului nostru instituţional „Integritate pentru credibilitate”.

  Cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie la Call-Center anticorupţie 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon/fax al Serviciului JudeţeanAnticorupţie Satu Mare – 0261.705370, la sediul serviciului din municipiul Satu Mare, str.Bujorului nr. 26 sau prin e-mail la adresa satumare.dga@mai.gov.ro.

   

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE