More

  CAPTURĂ. Migranți nepalezi, prinși de polițiștii de frontieră. Încercau să treacă fraudulos granița

  Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat, în zona localității Bercu, 12 cetățeni din Nepal, care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-o țară din vestul Europei.

  În data de 01 decembrie a.c., în jurul orei 06.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea, județul Satu Mare, au observat, folosind tehnica de supraveghere a frontierei de stat, pe direcția localității Bercu (în zona punctului temporar de trecere a frontierei) mai multe persoane care se deplasau din țara noastră spre teritoriul statului maghiar. Imediat a fost declanșată o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate, fiind anunțate și autoritățile maghiare de frontieră despre acest eveniment.

  Astfel, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră în interiorul țării, polițiștii de frontieră au depistat 10 persoane, pe care le-au condus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Petea în vederea continuării cercetărilor. La scurt timp, pe aceeași direcție, colegii noștri au depistat alte două persoane, care de asemenea au fost conduse la sediu.

  În urma verificărilor specifice, s-a constatat că toate cele 12 persoane sunt cetățeni străini, din Nepal, cu vârste cuprinse între 23 și 38 de ani. Toți au intrat legal în România și au vize de muncă pe teritoriul țării noastre.

  Aceștia au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Portugalia, destinația lor finală.

  În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

  Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE