More  Cozma și acoliții săi, dați în judecată de UDMR

  Conducerea județeană și municipală a UDMR Satu Mare vrea să îi dea în judecată pe liderul PNL, Adrian Cozma, și pe acoliții săi. În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc luni după-amiază la sediul UDMR, atât președintele județean Pataki Csaba, cât și cel municipal, Kereskenyi Gabor, au spus că vor face plângeri penale împotriva acestora. 
  În prima parte a conferinței de presă, atât Pataki, cât și Kereskenyi a mulțumit celor care i-au votat pe ei și echipele UDMR.
  ”Nu putem vorbi de un vot etnic. Le mulțumesc sătmărenilor care au ieșit la vot, celor care ne-au acordat încrederea, dar și partenerilor de Forumul Democrat German. Pentru mine este o mândrie”, a spus Pataki care a promis tuturor locuitorilor județului că va face în așa fel încât după patru ani să vorbească despre noi realizări.
  La rândul său, Kereskenyi Gabor vorbește despre un scor istoric pentru UDMR la municipiul Satu Mare.
  ”Mulțumesc sătmărenilor care au ieșit la vot în număr foarte mare. Mulțumesc celor care au votat pentru mine și pentru echipa UDMR. Prezența mare arată că sătmărenii sunt interesați de soarta urbei, de ceea ce se întâmplă în Satu Mare. Vreau să mulțumesc familiei, activiștilor, 27.500 voturi, pot spune că am făcut un scor istoric, în toate secțiile de votare, inclusiv în cartierul Sătmărel, care ne onorează, dar ne și obligă. Vă asigur că vom continua să ne luptăm pentru dezvoltarea orașului nostru, pentru a realiza toate obiectivele asumate în campanie”, a spus primarul.
  Tot cu aceeași ocazie, Kereskenyi l-a acuzat deschis pe Adrian Cozma pentru foarte multe ilegalități precum folosirea unui copil în campania electorală. Primarul a vorbit despre nivelul discursului public al președintelui PNL Satu Mare, pe care l-a caracterizat drept suburban și josnic. În plus, a spus edilul, „a băgat bețe în roate” la marile proiecte ale orașului.
  ”A folosit un discurs suburban și josnic la adresa comunității maghiare. Acest comportament a fost taxat de locuitorii județului Satu Mare”, a spus Kereskenyi în discursul său.
  De asemenea, primarul l-a acuzat pe Adrian Cozma și de denunțuri calomnioase și a spus că a dus în eroare organele judiciare.
  ”Nu am vrut să ies în campanie cu aceste lucruri, pentru că mi se pare un lucru josnic să te ocupi cu astfel de chestii, ca să îți mânjești candidatul. A făcut nu doar împotriva mea și împotriva a domnului președinte, ci și împotriva altor persoane din comunitatea sătmăreană. Bineînțeles că vor urma anumite procese”, a spus Kereskenyi.
  Primarul a spus că nu doar Cizma va fi dat în judecată, ci și acoliții săi: șoferul, fotograful…
  În ceea ce privește viitoare alianțe în Consiliul Județean sau Consiliul Local Satu Mare, atât Pataki, cât și Kereskenyi au respins  cu vehemență o posibilă alianță cu PNL și AUR, pe care le-a considerat extremiste.
  Cei doi lideri UDMR nu au exclus discuții cu PNL însă numai după ce acest partid va fi echilibrat și va scăpa din captivitatea lui Cozma.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE