More

    Talna Oraşu Nou în turul trei al Cupei României

    orasu-nou-2

    Fericire mare în tabăra echipei sătmărene Talna Oraşu Nou, care ieri a reuşit să treacă de FC Zalău şi să se califice în turul trei al Cupei României.
    Pe un teren excelent, echipa pregătită de Dacian Nastai s-a impus cu 4-2, după ce formaţia din Liga a III-a a condus cu 1-0 şi 2-1 şi a aliniat la start echipa de juniori. Însă asta nu şterge din evoluţia foarte bună a echipei sătmărene, care s-a calificat în premieră în această competiţie.
    Prima repriză a fost dominată cap-coadă de Talna, care a ratat incredibil prin Câmpan, care în minutul 7 a trimis o minge în bară, după o lovitură liberă bătută de Cristian Cozma şi Bârle, singur cu portarul în câteva faze. Cei care au deschis scorul au fost oaspeţii, în minutul 20, atunci când Marian l-a văzut ieşit din poartă pe Nagy şi a trimis o boltă de la aproape 30 de metri. Acesta avea să fie şi scorul pauzei, după ce aceiaşi Câmpan şi Bârle au ratat exasperant.
    Imediat după revenirea de la cabine Bârle îşi răscumpără greşeala şi marchează, în minutul 49. Zălăuanii reuşesc să marcheze pentru 1-2, în minutul 58 prin Pop. După cinci minute Bârle este faultat în suprafaţa de pedeapsă, iar fundaşul Criste vede al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. Rareş Demian transformă spectaculos lovitura de pedeapsă, cu un şut la vinclu, pentru 2-2. Acelaşi Demian aduce echipa din Oraşu Nou în avantaj, după o greşeală în defensiva celor de la FC Zalău. Acesta a preluat pe piept la 10 metri şi a şutat cu sete în poarta goală. Acelaşi Demian, care poate fi desemnat jucătorul meciului, putea reuşi hat-trick-ul, dar şutul său a lovit transversala. În prelungirile partidei, noul intrat Kovacs stabileşte scorul final, Talna Oraşu Nou – FC Zalău 4-2. Printre evidenţiaţi, îi putem aminti, pe lângă Demian, pe Alin Lung şi Ionică Cozma, în linia defensivă, respectiv mijlocaşul de creaţie, Cristian Cozma, un jucător care merită să joace la un alt nivel. După meci, spectatorii, aproximativ 100, s-au bucurat alături de jucători, care au sărbătorit această calificare istorică. O calificare meritată, muncită, jucătorii pregătiţi de Dacian Nastai au dat dovadă de multă seriozitate, chiar dacă au întâlnit un FC Zalău alcătuit din juniori. În turul trei, care se va disputa pe 14 august, Talna va întâlni, probabil, o echipă din Liga a II-a.
    Talna: Nagy – Cseh (75 M. Erdei), I. Cozma, Lung, Pajzos, Ignat, S. Erdei, C. Cozma (84 Kovacs), Demian, Bârle (90 Istvanfi), Câmpan (65 Crăciun).
    Zalău: Chiş – Lazăr, Criste, Marian (36 Muscan), Gliguţa, Hossu, Gorga, Ghiuruţan, Pop, Olar (75 Fluieraş), Mate. Au mai intrat Ciaca şi Suveroşan.

    DANIEL CHIOREAN

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE