More

  Credeţi că referendumul ar trebui eliminat din Constituţie?

  Gheorghe Sabău, 43 de ani, muncitor: “Nu cred că ar trebui să se întâmple asta. Sunt unele momente când populaţia trebuie întrebată, iar referendumul este singura modalitate. Poate că ar trebui doar modificată Legea Referendumului, dar nu exclusă din Constituţie.”

  Dorin Filimon, 38 de ani, inginer: “Cred că ar fi o mare tâmpenie să se întâmple aşa ceva. În toate ţările civilizate din lume există referendum prin intermediul căruia populaţia este chestionată în unele probleme foarte importante. Referendumul trebuie să rămână în Constituţie.”

  Adriana Suciu, 35 de ani, casieriţă: “Nu cred că este cel mai important lucru. Indiferent că rămâne sau nu în Constituţie, nimeni nu bagă în seamă rezultatele Referendumului. Dovadă stau ultimele două şi nimeni nu a ţinut cont de ele. Aşa că nu are nicio importanţă.”

  Zoltan Csaba, 46 de ani, şofer: “Eu cred că nu ar trebui eliminat referendumul din Constituţie. Nu cred că dăunează la ceva că este prevăzut acest lucru în Constituţie. Dacă se va ajunge să fie folosit, rămâne de văzut, dar e bine să nu fie eliminat.”

  Andrei Pop, 39 de ani, patron: “Părerea mea este că ar fi un lucru greşit dacă nu ar mai fi referendum. Nici nu cred că ar fi normal să nu existe o modalitate de a consulta populaţia. Referendumul trebuie să rămână în continuare.”

  Nicolae Varga, 72 de ani, pensionar: “Eu sunt de părere că trebuie să existe referendum. Poate că mai trebuie schimbat câte ceva la actuala legislaţie, dar referendumul trebuie să rămână în continuare în Constituţie. Ar fi o greşeală dacă s-ar renunţa la el.”

  Ecaterina Kelemen, 40 de ani, muncitoare: “Sincer, nu mă interesează dacă este sau nu referendum în Constituţie. Nici nu ştiu dacă foloseşte la ceva. Este folosit doar ca o manevră de manipulare a maselor. Cred că ar fi mai bine dacă s-ar găsi o altă soluţie.”

  Daniel Ardelean, 23 de ani, student: “Nici nu cred că poate fi vorba despre aşa ceva. Este ca şi cum s-ar renunţa la drepturile cetăţenilor. Mâine ne trezim că nu mai avem voie nici să votăm. Categoric, referendumul trebuie să rămână.”

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE