More    DGA Sălaj face 8 ani de la înfiinţare

    Cetăţenii judeţului Sălaj care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru, gratuit, printr-o sesizare telefonică la linia verde anticorupţie 0800.806.806 sau prin e-mail la adresele dga@mai.gov.ro şi salaj.dga@mai.gov.ro. Sesizările, petiţiile sau orice alte aspecte semnalate vor fi investigate de Serviciul Judeţean Anticorupţie Sălaj, aflat în subordinea Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

    Potrivit comisarului şef de poliţie Florin Sabău, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Sălaj, în 30 mai, DGA a aniversat opt ani de la înfiinţare, perioadă în care a acţionat în scopul integrităţii profesionale a angajaţilor MAI.
    DGA a fost înfiinţată în baza Legii nr.161 din 30 mai 2005 şi este structură specializată a Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului. Crearea acestei direcţii a fost susţinută de către Uniunea Europeană, prin acordarea de asistenţă din partea unor specialişti din Marea Britanie şi Spania, prin Programul “Phare 2002” iar pentru a oferi cetăţenilor o modalitate directă de sesizare a infracţiunilor de corupţie, săvârşite de personalul MAI, a fost înfiinţată linia telefonică gratuită 0800.806.806. Potrivit lui Sabău, în cursul acestui an la nivelul judeţului Sălaj, activităţile de cercetare au însumat 41 de dosare penale în care au fost implicate 49 de persoane.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE