More


  În Sălaj toţi directorii şcolilor sunt numiţi cu delegaţie

  - Advertisement -

  Posturile de director din cadrul unităţilor de învăţământ vor fi scoase la concurs începând cu luna noiembrie a acestui an, potrivit anunţului făcut de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. El a precizat că funcţiile de conducere în sistemul de învăţământ trebuie ocupate potrivit legii şi nu din motive politice. Legea Educaţiei în vigoare prevede încheierea contractului de management al directorului cu primăria şi nu cu Inspectoratul Şcolar, primarul fiind membru al comisiei de concurs.

  Potrivit articolului 257 din Legea 1/ 2011 a Educaţiei Naţionale, concursul pentru ocuparea funcţiilor de director sau de director adjunct se organizează de unitatea de învăţământ, prin consiliul de administraţie. “În urma promovării concursului, directorul încheie contract de management cu primarul/primarul de sector al unităţii administrativ-teritoriale, respectiv preşedintele consiliului judeţean pe raza căreia se află unitatea de învăţământ”.

  Totodată, “directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar nu pot avea, pe perioada exercitării mandatului, funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional”. Conform IŞJ Sălaj, toţi directorii celor 104 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică din judeţul Sălaj sunt numiţi cu delegaţie. “Niciun post de director nu este ocupat prin concurs, majoritatea mandatelor au expirat anul trecut”, a declarat Gheorghe Bancea, inspectorul general al IŞJ Sălaj. Ultimele concursuri au fost organizate în cursul anului 2008, iar valabilitatea unui mandat de director este de patru ani.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img