More

    Primăriile sălăjene au atras, în judeţ, proiecte de aproape 73 milioane euro

    tiberiu-marc

    Primarii din judeţul Sălaj care au derulat proiecte prin Măsura 322 – “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale” au fost convocaţi la o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, şi cu prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, pentru a prezenta stadiul derulării proiectelor în fiecare comună în parte sau în cadrul comunelor componente ale asociaţiilor de dezvoltare intracomunitară.

    În Sălaj există 22 de proiecte finanţate prin Măsura 322, dintre care 18 implementate de primării de comune şi 4 de asociaţii de dezvoltare intercomunitară, în valoare totală de 72.889.178 euro. Printre activităţile eligibile în cadrul acestor proiecte se numără înfiinţarea de drumuri noi, extinderea şi îmbunătăţirea reţelei de drumuri de interes local, a reţelelor de apă, apă uzată sau gaz, investiţii în staţii de transfer pentru deşeuri şi dotarea cu echipamente de gestionare a deşeurilor, investiţii în construcţia de grădiniţe noi pentru copii, inclusiv dotarea acestora, precum şi achiziţionarea de utilaje şi echipamente pentru serviciile publice.
    “Obiectivele urmărite sunt capacitatea de finalizare a proiectelor şi eventualele ameninţări asupra finalizării în termen a acestora. Am constatat că în majoritatea covârşitoare a cazurilor termenele de finalizare au fost prelungite şi beneficiarii vor trebui să găsească surse suplimentare de finanţare pentru finalizarea în bune condiţii a proiectelor. Vom evalua la nivelul executivului Consiliului Judeţean Sălaj fiecare situaţie în parte şi vom decide asupra principiilor în baza cărora vom acorda sprijin financiar pentru proiecte, astfel încât să se evite posibilele situaţii de blocaj financiar, cu repercusiuni atât asupra funcţionării primăriilor, cât şi a rezultatelor proiectelor”, a declarat preşedintele CJ Sălaj, Tiberiu Marc.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE