Absolvenții claselor a VIII-a, în focul examenelorPotrivit datelor oficiale ale Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IȘJ) Sălaj, la Evaluarea Naţională s-au înscris, în acest an, 2.148 de absolvenţi de clasa a VIII-a. Pentru desfăşurarea examenului au fost stabilite 14 centre de comunicare, unde vor fi preluate subiectele şi transmise, mai departe, către centrele de examen. Lucrările candidaţilor vor fi corectate în patru centre de evaluare, organizate în Zalău la Școlile ”Gheorghe Lazăr” şi ”Simion Bărnuţiu”, în orașul Şimleu Silvaniei – la Şcoala ”Horea” iar în orașul Jibou – la Şcoala ”Lucian Blaga”.
Prima probă, cea de Limba şi literatura română, a avut loc ieri, 25 iunie, iar miercuri, 26 iunie este programată proba de Limba şi literatura maternă, care va fi susţinută de 473 de elevi maghiari şi patru slovaci.
Ultima probă va avea loc în 27 iunie, la Matematică. Rezultatele vor fi afişate în 29 iunie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În perioada 30 iunie – 2 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 3 iulie vor fi afişate rezultatele finale. Şi la evaluarea naţională din 2013 elevii vor fi supravegheaţi în sălile de examen cu camere video. De asemenea, sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi cele în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise trebuie să aibă camere de supraveghere.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts