More  Apă potabilă mai bună pentru sălăjeni

  - Advertisement -

  cj-salaj

  Consiliul Judeţean Sălaj şi Compania de Apă “Someş” SA organizează, pe 19 iunie, ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor din contractul “Reabilitarea şi extinderea staţiilor de epurare din Şimleu Silvaniei, Jibou şi Cehu Silvaniei”.

  Contractul s-a derulat prin Proiectul cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene în cadrul Programului Operaţional Sectorial (POS) Mediu şi a avut ca obiectiv modernizarea tehnologiilor de tratare a apei brute din sursele de suprafaţă şi subterane care deservesc localităţile Zalău, Şimleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvanei şi Huedin, în vederea asigurării securităţii alimentării cu apă potabilă a acestor localităţi. Lucrările au demarat în luna martie 2011 şi au costat circa 25 milioane de lei (fără TVA), reprezentând un obiectiv prioritar al Companiei de Apă Someş SA în demersul de a asigura o calitate egală a serviciilor pentru toţi clienţii din aria de deservire din judeţele Cluj şi Sălaj, în condiţiile în care staţia de tratare Gilău, care deserveşte celelalte localităţi urbane (Cluj-Napoca, Dej, Gherla), a fost în mod repetat modernizată prin programe de investiţii anterioare.
  Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene este de 74%, cea a Guvernului României reprezintă 11,3%, a autorităţii locale din aria proiectului 1,9%, restul de 12,8% fiind obţinut de Compania de Apă Someş SA prin credite bancare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts