More

    Blestemul judeţului Satu Mare!

    valer-marian-pag-1

    Am primit la redacţie o scrisoare din partea unui grup de sătmăreni, care îi cer numitului Marian Valer să îşi dea demisia de onoare din Senatul României, caracterizându-l drept unul dintre cele mai mari blesteme ale acestui judeţ. Întrucât aspectele semnalate sunt importante pentru cetaţenii judeţului şi formulate într-un limbaj pertinent, vom publica integral această scrisoare, semnată de un grup de sătmăreni care îşi iubesc judeţul:

    În ultimii 50 de ani, judeţul Satu Mare a avut de suferit de pe urma a două mari catastrofe: inundaţiile din 1970 şi Marian Valer. Venirea sa ca procuror la Satu Mare a fost începutul sfârşitului pentru acest judeţ. Un alt moment nefast a fost cel în care a început să aibă un cuvânt de spus în politica editorială a Gazetei de Nord-Vest. În articolele sale mizerabile şi-a dat frâu liber tuturor complexelor care îl chinuiau pe acest individ, care şi-a dat demisia din Procuratură, preîntâmpinând astfel concedierea sa ruşinoasă, pe fondul lipsei de disciplină şi a certurilor continue cu colegii. Momentul în care acest individ a ajuns director al Gazetei de Nord-Vest a fost un alt moment nefast al istoriei noastre recente.
    Numitul Marian Valer a atacat cu o furie ieşită din comun şi de-a valma oameni din administraţia publică, oameni politici, oameni de afaceri, directori de instituţii şi cine mai ştie pe cine. Prin astfel de atacuri mârşave, acesta a oprit pur şi simplu evoluţia judeţului. Oamenii enumeraţi anterior se mai temeau să aibă vreo iniţiativă. Se temeau că vor fi atacaţi, acuzaţi de corupţie, şantajaţi, iar în final fie vor ajunge în puşcărie, fie vor fi obligaţi să-i dea şpagă. Paginile Gazetei de Nord-Vest sunt pline de astfel de campanii de presă dirijate de Marian Valer. Cunoscătorii vor putea observa cum unele s-au întrerupt brusc, semn clar că cei vizaţi au fost convinşi să sară cu banii.
    Când a fost prefect, s-a comportat mai rău ca şi Ceauşescu. A început să întreţină un adevărat cult al personalităţii. Nu exista zi în care prefectul Marian Valer, autoproclamat “independent”, să nu apară cel puţin o singură dată pe fiecare pagină. În schimb, nu a făcut nimic concret pentru dezvoltarea judeţului nostru. Ba chiar a mai avut tupeul să spere că va fi menţinut prefect de Alianţa DA.
    Revenit ca director la Gazeta de Nord-Vest, Marian Valer şi-a continuat atacurile şi şantajele. Dând frâu liber din nou ambiţiilor sale politice, a reuşit să devină candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean. A fost învins în mod ruşinos. Însă destinul sau mai degrabă calculatorul la propulsat în funcţia de senator al României. A stat timp de patru ani în Senat, crezându-se cel mai activ parlamentar din judeţ. Numeroasele sale interpelări din opoziţie au avut de fiecare dată acelaşi efect devastator, adică zero barat. Prin mila liderilor centrali ai PSD, a ajuns din nou senator. În loc să facă ceva constructiv pentru judeţ, având şi calitatea de preşedinte al PSD Satu Mare, a continuat cu interpelările şi scrisorile sale deschise, atacând de această dată liderii propriului său partid. Abia după ce a fost dat afară din PSD, a ieşit la iveală faptul că era detestat chiar şi de către colegii de partid. A mai reieşit că nu avea cum să ajute judeţul nostru, nici măcar prin acţiuni de lobby, întrucât nu avea intrare la niciun minister.
    Părăsit şi uitat de toată lumea, Marian Valer se încăpăţânează să rămână în prim-planul vieţii politice sătmărene. Întrucât nu poate să creeze lucruri bune, continuă să distrugă tot ce-i iese în cale, aruncând în stânga şi-n dreapta cu acuzaţii de-a dreptul aberante. Ne mirăm că nimeni nu reacţionează. Din cauza acţiunilor sale blestemate, judeţul nostru este perceput ca şi cel mai corupt la nivel naţional. Împroşcând cu acuzaţii nefondate de corupţie, Marian Valer atentează la buna funcţionare a instituţiilor statului român. Spre norocul nostru, al tuturor, acest individ nu mai prezintă credibilitate în faţa nimănui.
    Având în vedere cele prezentate, considerăm că ar fi de bun simţ ca Marian Valer să ridice blestemul aşternut asupra judeţului Satu Mare. Îi cerem să-şi dea demisia de onoare din Senatul României, întrucât nu mai reprezintă pe nimeni acolo. Dacă tot nu poate să ajute judeţul şi locuitorii săi, mai bine lasă locul unui om normal, lipsit de atâta răutate, care vrea să lucreze în slujba sătmărenilor. De asemenea, îi solicităm lui Marian Valer să se ducă din Satu Mare învârtindu-se până în Dăbâca sa natală, căci ne-a nenorocit destul timp de aproape 30 de ani. Considerăm că acest punct de vedere este împărtăşit de majoritatea locuitorilor acestui judeţ, care refuză să mai fie reprezentaţi în Senat de un individ beţiv, şantajist, odios şi monstruos.

    Un grup de sătmăreni care îşi iubesc judeţul

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE