More  Centrul de consiliere şi asistenţă pentru persoane cu autism

  În judeţul Satu Mare funcţionează, de puţin timp, Centrul de consiliere şi asistenţă pentru persoane cu autism, deschis de Fundaţia “Romanian Angel Appeal”, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare şi Asociaţia Caritas Satu Mare. Acest centru a fost realizat în cadrul proiectului “Şi ei trebuie să aibă o şansă!” – program de sprijin pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist. La Centru lucrează personal specializat, psihologi şi psihopedagogi instruiţi în lucrul cu copiii cu autism. Serviciile oferite sunt gratuite.
  Copilul cu autism poate prezenta simptome diverse, caracteristici ce sunt considerate semnale de alarmă. Astfel, pare că nu aude şi nu răspunde niciodată la nume, nu observă persoanele din jur şi nu este interesat de jocul altor copii sau pare că nu ştie să se joace cu jucăriile. În aceste cazuri, părinţilor li se recomandă să consulte un specialist.
  Centrul de consiliere şi asistenţă pentru persoane cu autism Satu Mare se află pe strada Dsida Jeno nr. 16, în cadrul Organizației Caritas, Centrul de reabilitare “Sf. Iosif”. De asemenea, cei interesaţi pot suna şi la numărul de telefon: 0261.713.811.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE