More  Circa 3.500 de absolvenţi de gimnaziu se pregătesc pentru Evaluarea Naţională

  evaluare

  Elevii clasei a VIII-a se pregătesc temeinic, în această perioadă, pentru Evaluarea Naţională. În judeţul nostru sunt 3.464 de absolvenţi de gimnaziu care vor susţine, la finalul lunii iunie, examenul de evaluare, după care îşi vor depune dosarele la liceele unde doresc să-şi continue studiile.
  Elevii clasei a VIII-a vor încheia cursurile vineri, 14 iunie, după care, în perioada 17-19 iunie, vor trebui să se înscrie pentru Evaluarea Naţională. Prima probă scrisă, absolvenţii de-a VIII-a o vor susţine marţi, 25 iunie, la Limba şi literatura română. A doua probă scrisă se va desfăşura la Limba şi literatura maternă, miercuri, 26 iunie, care va fi susţinută doar de elevii care aparţin minorităţilor naţionale şi care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Proba la Matematică va avea loc joi, 27 iunie. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 29 iunie şi, tot în această zi, cei nemulţumiţi de rezultatele obţinute vor putea depune şi contestaţii. Rezolvarea contestaţiilor va avea loc în perioada 30 iunie – 2 iulie. Afişarea rezultatelor finale după contestaţii va avea loc în data de 3 iulie.
  Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a este un examen naţional şi reprezintă o modalitate de evaluare a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial. Această evaluare se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune, toate probele fiind scrise. Ele vor debuta la ora 9.00 şi vor dura două ore. În judeţul Satu Mare, elevii care provin din unităţi de învăţământ cu mai puţin de zece elevi la clasa a VIII-a au fost arondaţi la alte şcoli.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE