Concursul judeţean de pălincă, la a IX-a ediţiepalinca

În organizarea Consiliului Judeţean Satu Mare şi a Camerei Agricole Judeţene, în colaborare cu asociaţiile judeţene ale producătorilor de pălincă, cu ocazia Zilelor Judeţului Satu Mare va avea loc cea de a IX-a ediţie a Concursului Judeţean de Pălincă şi a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Pălincă. Detalii despre acest eveniment au fost oferite ieri, în cadrul unei conferinţă de presă, de consilierul superior al Camerei Agricole Judeţene, Bela Scholtz.

Producătorii de pălincă din judeţ care doresc să participe la acest concurs pot depune probele în cursul zilelor de luni şi marţi la sediul Camerei Agricole Judeţene, de pe strada 1 Decembrie 1918, între orele 8.00 şi 16.00. Fiecare probă va consta dintr-un flacon de 2 litri de pălincă sau trei flacoane de 0,7 litri. Acestea vor fi etichetate cu numele şi prenumele producătorului, localitatea de domiciliu, anul distilării, sortimentul şi numărul de telefon. Taxa de participare va fi de 15 lei pentru fiecare probă.
Consilierul Bela Scholtz a mai afirmat că anul trecut au fost depuse 132 de probe şi se aşteaptă ca şi în acest an să fie la fel de multe. Faţă de anii precedenţi, când la concurs au participat şi producători din alte judeţe sau din Ungaria, la ediţia din acest an vor participa doar producători de pălincă din judeţul Satu Mare. De asemenea, Bela Scholtz a mai afirmat că pe lângă standurile organizate de Ziua Judeţului Satu Mare, fiecare asociaţie de producători de pălincă din judeţ va avea, de asemenea, câte un stand de unde va putea fi vândută pălinca expusă.
Concursul de pălincă din acest an se va desfăşura la hotelul-restaurant Perla, în perioada 17-22 iunie, iar festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 22 iunie, la ora 11.00, la scena de folclor care va fi amplasată în Centrul Vechi. Marele aur va fi premiat cu 500 de lei, iar primele 14 medalii de aur vor primi câte 250 de lei.Tot sâmbătă va avea loc şi simpozionul intitulat “Pălinca – produs tradiţional şi carte de vizită a judeţului Satu Mare”. La finalul întâlnirii cu presa, Bela Scholtz a afirmat că se aşteaptă ca la ediţia din acest an a Concursului Judeţean de pălincă să fie înregistrată o evoluţie calitativă a probelor de pălincă expuse.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts