More

  Consiliere online pentru proiectele cu fonduri europene

  apia

  Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a lansat un sistem interactiv de consiliere on-line a potenţialilor beneficiari şi a beneficiarilor privind accesarea şi derularea fondurilor europene acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013. Beneficiarii au la dispoziţie “Sistemul Expert”, pentru verificarea eligibilităţii investiţiei propuse în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile. Cei care doresc să depună un proiect de investiţii pentru sesiunea din iunie 2013 a Măsurii 121- Modernizarea exploataţiilor agricole, dedicată fermelor de familie cu dimensiuni între 2 şi 50 UDE, pot beneficia de suport on-line pe site-ul APDRP în vederea identificării facile a investiţiilor eligibile şi a condiţiilor de accesare.
  “Sistemul Expert” este funcţional pe site-ul APDRP începând din data de 31 mai 2013 şi este dedicat tuturor celor care doresc finanţare europeană nerambursabilă prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. “Sistemul Expert” presupune completarea unui chestionar on-line, în urma căruia beneficiarii vor putea identifica măsura de finanţare din PNDR pe care o pot accesa, investiţiile eligibile, documentele necesare întocmirii proiectului, precum şi o estimare a punctajului pe care l-ar putea obţine investiţia propusă. Pe lângă cei care vor să depună un proiect de investiţii în sesiunea din iunie a Măsurii 121, în acest moment “Sistemul Expert” vine şi în ajutorul celor care vor să depună proiecte de investiţii prin Grupurile de Acţiune Locală (GAL-uri).
  În scurt timp, tot pe pagina oficială de internet a APDRP vor fi disponibile alte două sisteme de consiliere on-line (“Tutoriale” şi “Simulări”) cu ajutorul cărora potenţialii beneficiari sunt informaţi în mod interactiv despre modalitatea de întocmire a cererilor de finanţare, a cererilor de plată şi derularea proiectelor finanţate prin PNDR. Sistemele de consiliere on-line vor fi adaptate şi pentru următoarea perioadă de programare financiară 2014 – 2020. Suportul on-line oferit de APDRP este parte a proiectului P006/ 2012 “Informarea potenţialilor beneficiari ai PNDR şi dezvoltarea sistemului informatic de gestiune şi instruire a angajaţilor”, Componenta 1 “Elaborarea sistemului expert şi a tutorialelor pentru informarea potenţialilor beneficiari ai PNDR prin intermediul portalului web” finanţat prin Măsura 511 – Asistenţă Tehnică a PNDR.

  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE