More


  Consiliul Județean Sălaj sprijină cu bani realizarea proiectelor PNDR

  - Advertisement -

  cjs
  În ședința ordinară de ieri a Consiliului Județean Sălaj, consilierii județeni au adoptat un proiect de hotărâre prin care o serie de comune sălăjene, un oraş şi o asociaţie de dezvoltare intercomunitară să primească sprijin financiar de la bugetul judeţului pentru finanţarea proiectelor pe care le derulează prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 125 – ”Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii agricole şi silvice”.

  Este vorba de comunele Benesat, Camăr, Crasna, Vârşolţ, Bălan, Zimbor, Agrij, Meseşenii de Jos, Gâlgău, Ip, Şimleu Silvaniei şi ADI Horoatu Crasnei-Buciumi, cărora li s-au acordat sume cuprinse între 14.560 de lei (Şimleu) şi 27.630 de lei (Crasna, pentru două proiecte în derulare pe Măsura 125).    Alte sume de bani au fost repartizate și pentru proiecte destinate Măsurii 313 – ”Încurajarea activităţilor turistice”, în 23 de comune (Plopiş, Zimbor, Nuşfalău, Meseşenii de Jos, Pericei, Măerişte, Letca, Bălan, Valcău de Jos, Horoatu Crasnei, Românaşi, Benesat, Bocşa, Crasna, Creaca, Gâlgău, Mirşid, Carastelec, Camăr, Şamşud, Halmăşd, Buciumi şi Dobrin), fiecare primind între 1.540 şi 3.200 de lei.

  Tur virtual 3D la satul de vacanță de la Porolissum

  În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii judeţeni au  mai aprobat alocarea unui sprijin financiar către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus, care vrea să folosească banii pentru realizarea unui tur virtual 3D a satului de vacanţă roman ce se doreşte a fi reconstituit la Complexul Arheologic Porolissum de la Moigrad. Suma alocată, 69.700 de lei, reprezintă aproximativ 60% din costurile realizării unui tur virtual 3D pentru satul de vacanţă roman ce ar urma să fie reconstituit la Porolissum.
  Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus, acest tur virtual se vrea a fi un produs digital performant, care să prezinte, cât mai aproape de realitate, cum ar urma să arate cele 12 clădiri din fostul Castru Roman de la Porolissum ce vor fi reconstruite acolo. Produsul va fi prezentat pe suport DVD şi va fi utilizat, pe de-o parte, pentru promovarea Complexului Arheologic Porolissum de la Moigrad, dar şi pentru a prezenta ideea potenţialilor finanţatori ai proiectului de reconstituire a celor 12 clădiri.

  Transportul public în atenția consilierilor județeni
  Consilierii județeni au mai aprobat ieri două proiecte de hotărâre privind transportul public de persoane prin curse regulate. Un proiect a prevăzut actualizarea Programului județean de transport public de persoane, după ce la solicitarea Primăriei comunei Horoatu Crasnei și ca urmare a unei adrese primite de la un grup de cetățeni din localitatea Horoatu Crasnei, pentru a avea mijloc de transport dimineața în jurul orei 7.00 și după-masa, în jurul orei 16.00 s-a constatat că se impune actualizarea graficelor de circulație pentru operatorii de transport SC Euro Pop SRL și SC Gurzău Trans SRL. Drept urmare, graficul de circulație pe traseul Zalău-Cizer-Pria, a fost actualizat, plecare la ora 7.15 și sosire la ora 8.22. De asemenea, pentru desfășurarea în condiții optime a transportului pe traseul Zalău – Hurez a fost aprobată introducerea unui autovehicul cu plecare din Zalău la orele 7.25, 11.45, 15.30, 23.30.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare