More  Decimarea poştaşilor sătmăreni

  trandafir-tripon

  La finele săptămânii trecute, conducerea Companiei Naţionale a Poştei Române a anunţat că, la nivel naţional, vor fi disponibilizaţi 3.650 de salariaţi din cei aproximativ 32.000 existenţi. La nivelul judeţului Satu Mare urmează să fie daţi afară circa 50 de angajaţi ai Poştei Române din cei 487 existenţi, ceea ce înseamnă că tot al zecelea angajat va pleca acasă. Majoritatea celor disponibilizaţi vor fi din mediul urban.

  Potrivit conducerii Poştei Române, prin disponibilizarea celor 3.650 de angajaţi se urmăreşte restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de angajaţi ai companiei, urmând a fi asigurate, astfel, premisele creşterii competitivităţii. Preşedintele filialei Satu Mare a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Tripon Trandafir, a declarat că potrivit calculelor făcute de conducerea Poştei Române, ar fi trebuit disponibilizaţi 4.458 de angajaţi, însă la intervenţia sindicatului au fost salvate 800 de locuri de muncă.

  La nivelul judeţului Satu Mare, se estimează că vor fi disponibilizaţi circa 50 de angajaţi, marea majoritate a acestora din mediul urban. “În zilele următoare va avea loc o întâlnire între conducerea companiei şi sindicat pentru a fi stabilite criteriile după care vor fi făcute aceste concedieri. Noi propunem şi susţinem ca în prima fază să fie concediaţi cei care vor să plece din sistem, în condiţiile în care vor primi salariile compensatorii, abia apoi să se decidă alte disponibilizări”, a mai spus Trandafir Tripon. Cei care vor fi disponibilizaţi vor primi, în funcţie de vechime, între 3 şi 30 de salarii compensatorii.
  Liderul de sindicat a mai adăugat că disponibilizările vor viza angajaţi din toate sferele de activitate a Poştei Române, de la personal TESA la simpli factori poştali. “Chiar şi în aceste condiţii, activitatea Poştei nu va fi redusă, doar că cei care vor rămâne vor primi sarcini în plus, cu alte cuvinte, vor avea mai mult de lucru”, a mai precizat Tripon. Cel mai probabil, procesul de disponibilizare va începe în data de 1 iulie.
  La nivelul judeţului Satu Mare există în acest moment 487 de angajaţi repartizaţi în 45 de agenţii poştale, 30 de ghişee poştale şi 14 oficii. După data de 1 iulie vor mai rămâne circa 437 de angajaţi, însă nu va fi desfiinţat niciun oficiu poştal.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE