More
  spot_img

  Demonstraţii sportive, defilarea oficialităţilor, premierea pălincarilor şi vizitarea standurilor

  - Advertisement -

  defilare1

  După deschiderea oficială de vineri seara, manifestările dedicate Zilelor Judeţului Satu Mare au continuat sâmbătă cu demonstraţiile sportive care au avut loc în Pasajul Corneliu Coposu, defilarea în jurul Parcului Libertăţii din Centrul Vechi, festivitatea de premiere a Concursului Judeţean de Pălincă, precum şi cu vizitarea standurilor amenajate de primăriile din judeţ. La aceste acţiuni au participat autorităţile judeţene, primarii din judeţ, cavalerii pălincii, precum şi alţi invitaţi.

  sportivi

  Sportivii sătmăreni, onoraţi de Zilele Judeţului
  La deschiderea demonstraţiilor sportive, din Pasajul Corneliu Coposu, au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, Ioan Ardelean, directorul adjunct Virgil Dragoş, preşedinţii cluburilor sportive, antrenori precum şi sportivi.
  După o scurtă prezentare făcută de Ioan Ardelean, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat că s-a luat decizia ca sportul sătmărean să fie prezentat de Zilele Judeţului Satu Mare deoarece prin sport a fost promovat cel mai bine judeţul nostru. “Trebuie să-i atragem pe copii spre sport pentru că în acest mod tinerii pot fi formaţi. Prin cultura fizică se ajunge şi la cultura psihică. În viaţă trebuie să ştii cum să pierzi pentru ca mai apoi să ştii cum să câştigi. Pentru sport, este foarte important şi sprijinul autorităţilor judeţene, iar Consiliul Judeţean va continua să sprijine sportul sătmărean”, a spus Adrian Ştef, felicitându-i totodată atât pe preşedinţii de cluburi sportive, cât şi pe antrenori sau sportivi.
  Afirmând că prin intermediul sportivilor sătmăreni a fost făcut cunoscut judeţul nostru atât în ţară cât şi peste hotare, vicepreşedintele Mircea Govor a evidenţiat faptul că acest eveniment a fost organizat pentru ca sportivii sătmăreni să fie cunoscuţi şi în judeţul Satu Mare. “Ne face cinste că suntem primul judeţ care organizăm un astfel de eveniment şi vom continua să organizăm Zilele Judeţului Satu Mare şi pe viitor. Vă felicit pe toţi cei care reprezentaţi cu cinste sportul sătmărean, antrenori, sportivi, preşedinţi de cluburi, şi doresc mult succes tinerilor sportivi care vor creşte şi ne vor face cunoscuţi la nivel naţional şi internaţional”, a mai spus Mircea Govor.
  După discursurile oficialităţilor s-a trecut la demonstraţiile sportive, fiecare antrenor şi preşedinte de club prezentându-şi echipa. Au fost prezentate demonstraţii de scrimă, şah, box, karate precum şi finala acţiunii de selecţie la trântă.

  defilare2
  Defilare în Centrul Vechi
  Manifestările au continuat cu defilarea în jurul Parcului Libertăţii din Centrul Vechi. Defilarea a început de la scena amplasată în faţa Casei de Modă, având în frunte majoretele din Carei, fanfara din Căpleni, urmaţi de prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, deputatul UDMR de Satu Mare, Erdei D. Istvan. Au urmat apoi cavalerii pălincii din judeţul Satu Mare şi din judeţul Szabolcs-Bereg-Szatmar, apoi primarii din judeţ, în frunte cu primăriţele Aurelia Fedorca (Negreşti Oaş), îmbrăcată într-un frumos costum oşenesc, Mariana Avorniciţi (Terebeşti) şi Monica Sobius (Tarna Mare). Defilarea a fost completată de reprezentanţi ai ansamblurilor folclorice din judeţ îmbrăcaţi în costume populare din zonele de unde provin.
  Pe parcusul defilării, s-a trecut prin faţa tuturor standurilor amenajate de primăriile din judeţ precum şi de diferite instituţii subordonate Consiliului Judeţean. Fiecare comună a pregătit cu mare atenţie standul de prezentare, pregătind oaspeţilor bucate tradiţionale ale zonei.

  Vizitarea standurilor
  Autorităţile judeţene au vizitat standurile primăriilor, amplasate în jurul Parcului Libertăţii. Astfel, primăriile din judeţ au avut posibilitatea să-şi prezinte atât specificul culinar, istoria, cultura cât şi tradiţiile zonei de unde provin. Cu această ocazie, autorităţile judeţene au degustat din produsele tradiţionale prezentate de fiecare primărie în parte. “Trăim într-un judeţ caracterizat prin multiculturalitate. Avem un judeţ cu o cultură extraordinară dar şi cu multe tradiţii şi obiceiuri”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. Din cauza ploii, însă, premierea celor mai bune standuri şi a celor mai bune preparate culinare nu a mai putut avea loc şi au fost amânate pentru ziua de duminică.
  De asemenea, tot sâmbătă, în faţa Hotelului Dacia a avut loc şi un interesant concurs de tăiat lemne, urmărit cu interes de sătmăreni.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare