More

    Două decenii de activitate

    speranta

    La împlinirea a 20 de ani de existenţă a Centrului de Zi “Speranţa”, vârstnicii de aici, împreună cu coordonatorii dar şi partenerii pe care i-au avut de-a lungul timpului, au sărbătorit împreună realizările. Coordonatorul Angela Kincses a vorbit despre Centru ca fiind “o a doua casă pentru beneficiari.”

    Alături de vârstnici, au fost prezenţi şi colaboratorii care au pus şi ei umărul pentru ca Centrul să arate aşa cum arată astăzi. Conlucrarea  dintre autorităţile locale şi organizaţiile non-guvernamentale dovedeşte că împreună se pot face multe pentru comunitate. Directoarul Organizaţiei Caritas, Tunde Lochli, a dat startul festivităţilor de ieri şi le-a urat tuturor vârstnicilor care erau prezenţi să aibă şi în continuare grijă unul de celălalt. La eveniment a fost prezent şi PS Eugen Schönberger , episcopul  Diecezei Romano-Catolice, care a observat că acest centru a devenit “o adevărată familie” şi i-a îndemnat pe cei de aici “să continue să îşi trăiască viaţa ajutându-i pe ceilalţi”, exact aşa cum au făcut-o şi până acum. Viceprimarul Marcela Papici, care participă la toate activităţile de amploare organizate de centru a mulţumit din suflet pentru invitaţie dar şi “pentru lecţia de viaţă” pe care aceşti bătrâni i-au oferit-o de fiecare dată când s-au întâlnit.

    Pentru a marca această aniversare, vârstnicii au pregătit un spectacol compus din poezii, cântece şi dans. Fiecare compoziţie lirică a avut ca temă principală descrierea unui moment decisiv din viaţa Centrului, de la înfiinţare şi până în zilele noastre.
    Centrul de Zi Speranţa are în prezent peste 130 de beneficiari, 5 dintre aceştia având peste 90 de ani.

    Silvia Spanciu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE