More


  Douăzeci de ani de Speranţă

  - Advertisement -

  Sărbătoare astăzi în familia organizaţiei Caritas. Centrul de Zi „Speranţa” din municipiul Satu Mare aniversează 20 de ani de la înfiinţare, prilej cu care vârstnicii alături de conducere pregătesc o festivitate care va avea loc azi de la ora 10.00. Pornind de la premisa că fiecărei persoane în vârstă trebuie să i se acorde şansa de a trăi în demnitate, în ciuda bolilor sau durerilor de care suferă, Organizaţia Caritas se implică cu o echipă de profesionişti devotaţi în îmbunătăţirea vieţii acestora.
  Pentru vârstnicii care nu au probleme deosebite de sănătate, Caritas a înfiinţat cluburi, unde pot să-şi aline singurătatea, Centrul de Zi „Speranţa” de pe strada C.A. Rosseti fiind unul dintre acestea. Bătrâneii au ocazia să-şi petreacă timpul liber în compania altor oameni de aceeaşi vârstă, cu aceleaşi probleme şi preocupări. Pentru ei se organizează activităţi recreative, culturale sau festive în care sunt implicaţi direct. Pentru păstrarea solidarităţii şi spiritului de grup, beneficiarii internaţi la centrele de tratament sau care sunt îngrijiţi la domiciliu sunt vizitaţi periodic de prietenii lor de la club.
  Nu sunt neglijate nici activităţile care au ca scop menţinerea formei fizice a persoanelor asistate şi nici activităţile în cadrul cărora vârstnicii sunt încurajaţi să realizeze obiecte ornamentale, cadouri şi să se implice în gospodărirea centrelor. Rezultatul acestor eforturi este încetinirea procesului de îmbătrânire fizică şi, mai ales, psihică, prevenirea apariţiei bolilor depresive şi dezvoltarea respectului de sine.
  Lorena Georgi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img