More


  Drapel arborat în bernă la Satu Mare

  - Advertisement -

  drapel

  Manifestările dedicate Zilei Drapelului Naţional, desfăşurate la Satu Mare şi Carei, au fost solemne, ziua de ieri fiind declarată zi de doliu naţional pe teritoriul României în memoria victimelor gravului accident rutier produs în data de 23 iunie 2013 în Muntenegru.

  La manifestarea de pe platoul din faţa Prefecturii Satu Mare au participat prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, viceprimarii municipiului Satu Mare, Marcela Papici şi Radu Roca, reprezentanţi ai instituţiilor subordonate Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării, directori de instituţii deconcentrate, veterani de război, simpli cetăţeni.
  După ce prefectul Eugeniu Avram a trecut în revistă Garda de Onoare, protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan, a sfinţit drapelul tricolor, după care s-a trecut la ceremonialul militar de arborare a drapelului tricolor pe catargul amplasat în Piaţa 25 Octombrie. Apoi prefectul Eugeniu Avram a dat citire Hotărârii Guvernului nr. 410/2013 privind declararea zilei de 26 iunie 2013 zi de doliu naţional pe teritoriul României în memoria victimelor gravului accident rutier produs în data de 23 iunie 2013 în Muntenegru, zi în care se va proceda la arborarea în bernă a drapelului României de către toate instituţiile şi autorităţile publice locale, precum şi la sediile partidelor politice, instituţiilor de învăţământ de orice grad şi instituţiilor de cultură, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări şi autogări.
  A fost ţinut apoi un moment de reculegere pentru victimele catastrofei din Muntenegru, după care drapelul tricolor a fost coborât în bernă. Prefectul Avram a făcut apoi apel la toţi cetăţenii judeţului Satu Mare să doneze sânge pentru a-i ajuta pe supravieţuitorii cumplitului accident, apoi ceremonialul s-a încheiat.
  În municipiul Carei, la Catedrala „Eroii Neamului”, un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul Marian Crainic, au ţinut un moment solemn în memoria victimelor din accidentul petrecut în Muntenegru, la care au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Cultură Carei şi cetăţeni.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img