More


  Echipa din Moftin, câştigătoarea concursului gastronomic

  - Advertisement -

  culinar

  Echipa de bucătari a comunei Moftin a câştigat concursul gastronomic organizat la prima ediţie a Zilelor Judeţului Satu Mare. Festivitatea de premiere a acestui concurs, care trebuia să aibă loc sâmbătă dar a fost amânată din cauza ploii, s-a desfăşurat ieri pe scena amplasată în Piaţa Libertăţii din Centrul Vechi.
  Fiecare comună, la standul său de prezentare, a pregătit câte un meniu cu care a participat la concursul culinar. Un juriu format din specialişti a gustat din toate cele pregătite şi a fost întocmit un clasament, iar cei mai buni bucătari au fost premiaţi ieri de preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.
  Astfel, premiul pentru cel mai bun desert a fost acordat echipei de bucătari din comuna Viile Satu Mare, premiul pentru cea mai specială ciorbă a revenit celor din comuna Dorolţ, în timp ce echipa de bucătari ai comunei Tiream primit premiul de cea mai bună mămăligă.
  În continuare a fost înmânat premiul trei, acesta revenind bucătarilor oraşului Livada, iar premiul doi a revenit echipei comunei Terebeşti, care a prezentat un meniu culinar din toate cele trei sate care compun această comună: Gelu, Pişcari şi Terebeşti. Locul întâi a revenit echipei de bucătari a oraşului Ardud, cei care anul precedent au câştigat marele premiu al Festivalului Mămăligii de la Turţ. În fine, premiul cel mare a fost atribuit echipei de bucătari a comunei Moftin care, aşa după cum a spus primarul Gheorghe David, a prezentat un meniu cu bucate alese din bătrâni culese.
  Premiaţii concursului culinar al primei ediţii a Zilelor Judeţului Satu Mare au primit din partea preşedintelui Adrian Ştef câte o diplomă şi o cupă, iar din partea firmei Bergenbier, sponsorul principal al sărbătorii, câte un pachet.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img