More


  Faultaţi de DNA

  - Advertisement -

  Fotbalul nostru a ajuns să numere mai multe cazuri penale decât performanţe, lucru care îl cam transformă într-un sport al dosarelor. Un sport în care clasamentele se fac după câţi ani de puşcărie iau cei care au făcut-o de oaie. După procese ale unor patroni de cluburi şi impresari, a venit rândul Naşului de la FRF, Mircea Sandu, şi al şefului LPF, Dumitru Dragomir, să fie trimişi în judecată de către procurorii DNA. Cei doi sunt acuzaţi de abuz în serviciu în cazul dezafilierii Universităţii Craiova. Despre acest caz s-a scris şi s-a vorbit mult, însă întotdeauna când erau întrebaţi despre ce şi cum, Sandu şi Dragomir o ţineau sus şi tare că astea sunt baliverne şi că ei au acţionat cât se poate de legal, de just. Iată însă că nu doar jurnaliştii au avut suspiciuni legate de dezafilierea Craiovei, le au şi procurorii anticorupţie.
  Unii analişti din presa sportivă sunt de părere că, de fapt, prin dezafilierea cu pricina, şefii fotbalului ar fi vrut să-i dea o lecţie patronului echipei oltene, Adrian Mititelu, un tip cu gură bogată, care s-a apucat să se mişte contra vântului.

  În cazul în care a fost aşa – fiindcă e greu de stabilit cu certitidine, oricât de plauzibil ar părea – e o lecţie care ar putea să îi coste scump pe cei care au predat-o. E uşor să ai orgolii. Nemăsurat mai greu este însă să le ţii în frâu.
  E posibil şi ca Naşul şi Mitică să fie curaţi ca lacrima; nu de alta, dar până la un verdict definitiv al instanţei se cuvine ca prezumţia de nevinovăţie să fie întru totul respectată. Rămâne însă gustul deloc agreabil că într-un sport atât de iubit sunt tot mai multe ştiri despre urmăriri penale decât despre urmărirea mingii pe teren. Uneori ai senzaţia că parcă fotbalul nostru a călcat pe greblă şi i-a venit coada în cap. Iar în timp ce personajele de prim rang din acest domeniu dau explicaţii prin tribunale, naţionalele de juniori au ajuns ciuca bătăilor, tineretul Under 21 smulge un egal de poveste ratată în Insulele Feroe, iar prima reprezentativă, antrenată de un condamnat cu suspendare, pare să aibă mai mult succes la barbut decât la fotbal. Aşa că nu mai bine revenim la oină?

  Tiberiu Sabo  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img