More


  Infractoare la 18 ani

  - Advertisement -

  Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, în urma unei anchete complexe, au reuşit depistarea suspectei în cazul a patru tâlhării prin smulgere de bijuterii din aur. Este vorba despre o tânără în vârstă de 18 ani care a fost reţinută în Arestul Poliţiei. Patru sătmărence au apelat numărul de urgenţă 112, reclamând că le-au fost smulse de la gât lănţişoarele din aur, toate victimele indicând drept suspectă în aceste cazuri o tânără care acţiona rapid şi fugea de la locul faptei. Ancheta a presupus activităţi multiple, de o complexitate ridicată, fiind audiate mai multe persoane incluse de poliţişti în cercul de suspecţi, persoane implicate anterior în comiterea unor infracţiuni de acest gen sau care făceau parte din anturajul infractorilor.
  În final, acest demers s-a dovedit a fi corect, suspecta în aceste cazuri  fiind Elena T., în vârstă de 18 ani, care se afla în cercul unor persoane anchetate în trecut de poliţiştii judiciarişti tot pentru smulgere de bijuterii şi furturi. Tânăra îşi alegea victimele în aşa fel încât acestea să nu fie foarte tinere şi miza pe lipsa unei reacţii prompte. Le observa bijuteriile, lanţuri ori brăţări, şi acţiona rapid, fără a exercita alte violenţe asupra persoanei, decât smulgerea obiectelor din aur. Într-un caz, victima, acostată la miezul nopţii pe o stradă din zona unei pieţe din municipiu, le-a relatat poliţiştilor că la început a bănuit că tânără intenţionează să-i fure poşeta, şi abia când aceasta a dispărut din respectiva locaţie a realizat că-i lipsesc brăţara şi lanţul. Elena T. a fost reţinută pentru 24 de ore în Arestul Inspectoratului, urmând a fi prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie.
  Pentru a evita ca sătmărenii să cadă victime ale  unor asemenea infracţiuni, la nivelul I.P.J. Satu Mare a fost lansată campania “Siguranţa ta, înainte de toate!”, o campanie de prevenire a tâlhăriilor şi de informare a tuturor cetăţenilor cu privire la măsurile ce trebuie luate într-o atare situaţie. Campania vizează, în special, conştientizarea de către cetăţeni a factorilor care îi pot face vulnerabili în faţa infractorilor, în special în stradă, factori cum sunt: circulaţia pe timp de noapte neînsoţiţi, prin locuri întunecate, lăturalnice, pe scurtături necirculate, acceptarea companiei unor persoane necunoscute în baruri, terase, cluburi şi mai ales a faptului de a fi condus acasă de astfel de persoane cunoscute întâmplător. De asemenea este de evitat expunerea la vedere a bijuteriilor de valoare precum şi a unor genţi, poşete, borsete în care sunt transportate sume mari de bani.  (Pavel Prodaniuc)  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare