More


  Instanțele sălăjene au șefi noi

  - Advertisement -

  tribunal

  După ce fostul preşedinte al Judecătoriei Șimleu Silvaniei, Artemis Simona Chichişan, şi-a depus cererea de transfer la Judecătoria Bistriţa, printr-un ordin de serviciu, judecătorul Daniela Merfu Aron va exercita, interimar, această funcție până la toamnă, când va fi organizat un concurs pentru ocuparea acestui post.

  Numirea judecătorului Merfu Aron vine după ce în cursul anului trecut, președinta Judecătoriei Șimleu Silvaniei, Artemis Simona Chichişan s-a aflat în atenţia inspectorilor judiciari ai Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), care avusese o cădere psihică în sala de şedinţe. După numai o zi, Simona Chichișan a fost pusă să dea cu subsemnatul la Poliţia din Șimleu Silvaniei, pentru distrugerea unor panouri publicitare și pentru că a ieşit în stradă îmbrăcată necorespunzător (halat și papuci de casă), dar și pentru că a agresat verbal cetățenii de pe stradă. După aceste evenimente, judecătoarea Artemis Simona Chichișan a fost internată la Psihiatrie. Deși cu grave probleme de sănătate, judecătorul a revenit la serviciu după numai o lună, iar în cursul lunii mai 2013, secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a respins ca neîntemeiată acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Artemisei Chichişan.
  Totodată, Institutul Naţional al Magistraturii (INM) a afişat rezultatele finale în urma concursului pentru numirea judecătorilor în funcţii de conducere la alte două instanţe din Sălaj.
  Prima funcţie scoasă la concurs a fost cea de vicepreşedinte al Tribunalului Sălaj, deţinută de judecătorul Patriţiu Dărăban. Scoaterea la concurs a acestei funcții este justificată de faptul că, în 15 iulie, actualului ocupant îi expiră mandatul, iar din raţiuni de continuitate se obişnuieşte ca organizarea concursurilor să se facă înainte de finalul mandatului. Iniţial, pentru această funcţie s-au înscris în concurs doi candidaţi – actualul vicepreşedinte, Patriţiu Dărăban, dar şi judecătorul Ancuţa Pura. Pe parcursul derulării concursului, Ancuţa Pura a decis să renunţe şi să îşi ocupe postul de judecător la Curtea de Apel Alba, obţinut în urma promovării unui concurs anterior. Rămas singur în cursă, vicepreşedintele Tribunalului Sălaj a promovat concursul pentru numire în funcţie, obţinând nota 8,96 la proiect şi 8.80 la proba scrisă. O medie de 8.880.
  Cea de-a doua funcţie scoasă la concurs este cea de preşedinte a Judecătoriei Jibou, ocupată acum de judecătorul Flavius Ardelean, căruia, la fel ca şi în cazul vicepreşedintelui instanţei judeţene, îi expiră mandatul. Magistratul a fost singurul candidat pentru această funcţie, obţinând un nou mandat cu media 8.325 (8.85 la proiect şi 7.80 la proba scrisă).

  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img