La Maratonul de Solidaritate Caritas au participat sute de persoanemaraton

Sute de persoane au participat sâmbătă la cea de a şaptea ediţie a Maratonului de Solidaritate Caritas, care în acest an a avut un alt traseu. Startul s-a dat din centrul oraşului, din faţa sediului Caritas, iar după ocolirea sensului giratoriu, coloana a trecut prin Centrul Nou pe dig, de unde s-a îndreptat spre Odoreu. Finalul maratonului a fost în Mărtineşti, pe malul Someşului. 

Printre sutele de participanţi la acest maraton caritabil s-au aflat şi preşedintele UDMR, senatorul Kelemen Hunor, deputatul Erdei D. Istvan, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, directorul general Autonet, Lieb Mihai, precum şi directorul general Caritas Satu Mare, Lochli Terezia Tunde. Înainte de pornire, voluntarii Caritas au eliberat 50 de porumbei în semn de solidaritate faţă de copiii aflaţi la nevoie şi victimele inundaţiilor, după care directorul Caritas a dat startul maratonului. După ce au parcurs întregul traseu, participanţii au fost aşteptaţi la sosire cu bere, răcoritoare, pâine cu untură şi programe interesante.Tot aici a fost organizată şi o tombolă, preţul unui bilet fiind de 5 lei, iar marele premiu constând în două biciclete.
De asemenea, participanţii la maraton au avut posibilitatea de a susţine direct cauza cu o taxă de participare de 8 lei pe persoană. Participarea copiilor sub 10 ani a fost gratuită iar grupurile au beneficiat de taxe reduse, taxa de participare pentru trei persoane a fost de 18 lei, pentru cinci persoane 30 lei, iar pentru o clasă a fost 60 de lei. Sumele strânse prin această acţiune vor fi utilizate în beneficiul copiilor aflaţi în îngrijirea Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare. Sponsorul principal al evenimentului a fost firma Autonet.

Pavel Prodaniuc

 

 

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts