More


  Masă rotundă privind drepturile copiilor

  - Advertisement -

      Sala mică a Prefecturii a găzduit ieri o întâlnire a echipei Asociaţiei STEA cu reprezentanţii a 20 de instituţii din judeţul Satu Mare. Printre cei prezenţi la întâlnire s-au numărat şi subprefectul Cristian Sasu şi directorul SPAS Satu Mare, Doina Văsuţ. Scopul acestei mese rotunde a fost prezentarea raportului de analiză în urma aplicării a 30 de chestionare la nivel local, la instituţiile publice, ONG-uri şi furnizori privaţi din judeţul Satu Mare, făcută de Bogdan Pintea, director executiv al Asociaţiei STEA.

  Asociaţia STEA, în calitate de membru al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copii (FONPC) Bucureşti, a participat, în perioada 24 aprilie – 2 iunie, la aplicarea acestor chestionare de date la nivel local. Astfel, Asociaţia face parte din grupul de lucru creat în cadrul Proiectului “Monitorizarea dreptului la educaţie şi timp liber”, implementat în parteneriat cu Asociaţia SOS Satele Copiilor România şi desfăşurat în cadrul Parteneriatului privilegiat gestionat de SOS Satele Copiilor Danemarca şi finanţat de Fundaţiile Velux-componenta “Micro-granturi-paşi către autonomie”.

  În concluziile raportului elaborat de Asociaţia STEA la nivel local pentru FONPC se arată că deşi există cadrul legislativ aferent punerii în aplicare a Convenţiei internaţionale cu privire la drepturile copilului, la nivel local punerea în practică a prevederilor întâmpină serioase probleme. Parteneriatele încheiate între instituţiile publice şi ONG-uri pentru implementarea unor proiecte destinate respectării dreptului la educaţie al copiilor nu sunt o practică curentă şi nu au la bază o strategie de dezvoltare comunitară, ci vizează de cele mai multe ori implementarea unor proiecte sau acţiuni pe o perioadă scurtă de timp.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img