More


  Mașină nouă pentru polițiștii sălăjeni

  - Advertisement -

  logan-politia-salaj

  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sălaj a primit, zilele trecute, un autoturism marca Dacia Logan, care va fi folosit pentru promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de romi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic. Maşina a fost achiziţionată prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, în cadrul căruia Confederaţia Elveţiană şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) sunt parteneri. Potrivit reprezentanţilor IPJ Sălaj, proiectul este finanţat din Fondul de Coeziune Elveţian şi are un buget de 2,3 milioane CHF, din care aproximativ 350.000 CHF sunt contribuţie naţională.
  Obiectivul principal al programului este întărirea capacităţii poliţiei de ordine publică din mediul rural, punând accent pe dezvoltarea conceptului poliţiei de proximitate în mediul rural şi integrarea romilor în societate. De asemenea, în cadrul proiectului se vor desfăşura, la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor Nicolae Golescu, activităţi de training, studii şi cercetări pe problematica romilor, precum şi cursuri de pregătire în limba romani pentru poliţişti. Totodată se va asigura suport logistic şi operaţional pentru poliţia rurală, cu accent pe comunităţile de romi şi cele dezavantajate economic. Îndeplinirea acestui obiectiv se va realiza prin achiziţionarea de autovehicule, tehnică IT şi de supraveghere. Astfel, în urma unei evaluări naţionale a situaţiei infracţionale/contravenţionale din comunităţile rurale cu un număr mare de romi realizate de Direcţia de Ordine Publică din cadrul IGPR, la nivelul judeţului Sălaj a fost aleasă comuna Sâg, având comunitatea de rromi din Mal, pentru a beneficia, în cadrul acestui proiect, de un autoturism Dacia Logan.
  Potrivit sursei citate, săptămâna trecută, coordonatorul poliţiei de proximitate din cadrul IPJ Sălaj, comisar şef de poliţie Didă Constantin, s-a deplasat la Bucureşti pentru a aduce autoturismul. Maşina a fost predată miercuri, 26 iunie, şefului de post din comuna Sâg, Gheorghe Criste.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Pierdut sac…

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare