More  Noul şef al pompierilor este colonelul Dan Gheorghe

  pompieri-FESTIVITATE

  Pompierii sătmăreni au şef nou, în persoana colonelului Dan Gheorghe. Acesta îl înlocuieşte pe colonelul Iulian Burz care s-a pensionat, fiind trecut în rezervă începând cu data de 18 mai, anul curent. Ceremonia de predare-primire a comenzii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare a avut loc ieri, în prezenţa reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), a şefilor ISU din judeţele vecine, a oficialilor sătmăreni, dar şi a cadrelor militare.
  Ceremonialul desfăşurat în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş al judeţului Satu Mare a debutat cu salutul Gărzii de Onoare şi intonarea Imnului de Stat al României. Apoi au fost prezentaţi şi salutaţi oaspeţii oficiali. De la eveniment nu au lipsit subprefectul Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, directorul de cancelarie a Instituţiei Prefectului, Sorin Martin Vereş, şefi de instituţii subordonate MAI şi MApN. Din partea conducerii de la centru a fost prezent adjunctul inspectorului general al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din România, colonelul Eugen Vişan, care a citit ordinul de numire în funcţie a colonelului Dan Gheorghe. „Despre omul si pompierul Iulian Burz nu se poate vorbi decât la superlativ, un profesionist desăvârşit şi un om care s-a făcut respectat de toată lumea. Este definiţia pompierului de carieră, care şi-a dedicat toată viaţa acestei meserii, căreia i-a fost credincios toată viaţa. De numele domnului colonel Burz se leagă dotarea ISU Satu Mare cu tehnică modernă, printr-un proiect european implementat în comun cu Consiliul Judeţean Satu Mare, realizarea, tot printr-un proiect finanţat din fonduri europene, a unui sistem de alarmare la nivel judeţean în caz de dezastre şi nu în ultimul rând dezvoltarea Serviciului SMURD în judeţul Satu Mare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.
  Noul şef al pompierilor sătmăreni, colonelul Dan Gheorghe, i-a oferit colonelului Burz o pălărie, un baston, dar şi o plachetă, în semn de recunoştinţă, mulţumindu-i pentru activitatea depusă şi dorindu-i o pensie cât mai lungă.
  Lorena Georgi

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE