More  Numitul Marian Valer, un pericol public

  valer-marian-vasile-fernea

  Din cauza ieşirilor sale violente, senatorul independent Marian Valer a devenit un adevărat pericol public pentru sătmăreni. După ce l-a agresat pe directorul economic al Gazetei de Nord-Vest, Cătălin Filip, i-a jignit, i-a ameninţat şi a încercat să-i lovească pe directorul Gazetei de Nord-Vest, Szasz Lorand, şi pe redactorul şef Ciprian Bâtea, în cursul zilei de ieri senatorul Marian Valer a vrut să-l agreseze pe fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare, colonelul (r) Vasile Fernea. Demnitarul agresiv a provocat un adevărat scandal în faţa casei lui Fernea, ameninţându-l că îl va băga în puşcărie şi îi va distruge familia, fiind la un pas de a-l agresa fizic. Totul a pornit de la declaraţiile la adresa senatorului independent făcute de colonelul (r) Vasile Fernea în cadrul emisiunii Ora Adevărului, difuzată luni de postul de televiziune Nord-Vest TV, în care a fost prezentat documentul Securităţii, potrivit căruia Valer Marian era un cunoscut homosexual.

  Supărările lui Marian Valer
  Participarea fostului şef al IPJ Satu Mare la emisiunea Ora Adevărului, difuzată luni de postul de televiziune Nord-Vest TV, nu i-a picat deloc bine senatorului independent Marian Valer. După ce a vorbit despre modul în care a fost schimbat din funcţie şi atacat de Marian Valer în paginile Gazetei de Nord-Vest, în calitate de fost şef de cabinet şi de fost coleg de partid, colonelul (r) Vasile Fernea i-a cerut demnitarului să înceteze cu atacurile inutile la adresa conducerii judeţului. În plus, în emisiunea respectivă a fost prezentat şi un document exploziv, care atestă că senatorul independent Marian Valer era cunoscut ofiţerilor Direcţiei de Cercetări Penale a fostei Securităţi ca un homosexual notoriu. Deşi a fost sunat şi i s-a solicitat să intervină în direct pentru a-şi expune punctul de vedere, senatorul Marian a refuzat, spunând că se află în Senat pentru nişte interpelări, accentuând faptul că unii mai şi lucrează. Ce lucrează doar el ştie, căci rezultatele întârzie să apară de aproape cinci ani de când freacă inutil băncile Senatului României.

  O nouă ieşire huliganică
  După cum era de aşteptat, răzbunătorul demnitar independent nu putea trece cu vederea participarea colonelului (r) Vasile Fernea la respectiva emisiune. Astfel, senatorul Marian a decis să-l atace în fiţuica sa privată, realizată din bani cât se poate de publici. Vasile Fernea a fost anunţat de un vecin ieri după-amiază, în jurul orei 14.00, că cineva îi fotografiază casa, situată pe strada Grigore Alexandrescu. Fostul şef al Poliţiei sătmărene a ieşit în stradă, unde l-a găsit pe senatorul independent Marian Valer, însoţit de subordonaţii săi, Bledea Mihai şi Arsenie Călin, care fotografiau de zor casa.

  Când l-a văzut pe Vasile Fernea, senatorul independent Marian Valer parcă şi-a pierdut minţile. A început să strige şi să-l ameninţe pe fostul şef de poliţie. “Imediat ce m-a văzut, individul Marian Valer a început să strige la mine. M-a ameninţat că mă termină, că începe un nou serial despre mine în ziarul lui, că mă va băga la puşcărie, că îmi va distruge întreaga familie, că îmi va distruge fiica”, ne-a declarat Vasile Fernea. Acesta spune că senatorul independent Marian a fost la un pas să-l agreseze. “Era gata-gata să mă lovească. Dacă i-aş fi răspuns sau aş fi ripostat cumva, ar fi sărit să mă bată. Am scăpat ca prin urechile acului. Când au plecat, am observat că se deplasau cu maşina Senatului României, având numărul de înmatriculare SM 10 SEN, lucru deosebit de revoltător”, ne-a declarat Fernea.

  O nouă plângere penală
  Fostul şef al Poliţiei sătmărene, Vasile Fernea, este decis să reclame autorităţilor abuzul senatorului independent Marian Valer, care a devenit un adevărat pericol public. “Cer organelor abilitate să se autosesizeze în acest caz de abuz al senatorului Marian Valer. Oricum, voi depune plângeri la Parchet şi la Senat. Aşa ceva nu poate fi tolerat”, ne-a declarat colonelul (r) Vasile Fernea.
  Dezamăgit de cele întâmplate, Vasile Fernea afirmă că nu se mai simte reprezentat de un asemenea individ în Parlamentul României. “Pe mine unul, senatorul Marian Valer nu mă mai reprezintă în Senatul României. Dezgustat de comportamentul său, îmi retrag votul pe care i l-am dat la alegerile parlamentare de anul trecut”, a adăugat Fernea.

  Senatorul Marian Valer face victime pe bandă rulantă

  Numitul Marian Valer, încă senator independent, nu este la prima acţiune huliganică. Este de notorietate în judeţul Satu Mare comportamentul său violent. Acţiunile sale s-au îndreptat împotriva foştilor săi colaboratori de la Gazeta de Nord-Vest. Directorul economic Cătălin Filip a fost agresat fizic de către Marian Valer în data de 9 mai, cu ocazia depunerilor de coroane de la Monumentul Ostaşului Român.
  Numitul Marian Valer a încercat în data de 17 mai să-i agreseze pe directorul Gazetei de Nord- Vest, Szasz Lorand, şi pe redactorul şef Ciprian Bâtea, taman pe terasa unui local situat în buricul Sătmarului. Întrucât cei doi nu i-au permis să-i lovească sau să-i urecheze, senatorul Marian a trecut la jigniri şi ameninţări.
  Cei doi jurnalişti au depus plângeri penale împotriva numitului Marian Valer. Cele două plângeri au fost înregistrate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, senatorul Marian Valer alegându-se cu dosar penal. Jurnaliştii Szasz Lorand şi Ciprian Bâtea au fost citaţi pentru audieri la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 26 iunie 2013, adică miercurea viitoare.
  În încheiere, redacţia cotidianului Gazeta de Nord-Vest solicită autorităţilor statului să ia măsuri hotărâte împotriva senatorului Marian Valer, care a devenit un adevărat pericol public pentru locuitorii judeţului Satu Mare. Orice sătmărean care are o părere critică despre încă senatorul Marian Valer poate deveni în orice moment victima acestuia. Deocamdată, acesta profită de frica sătmărenilor care ezită să riposteze atacurilor senatorului independent.

  Alex Ohaha

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE