More  Pălinca din Livada, marele aur la concursul pălincii

  - Advertisement -

  palinca

  După defilare, pe scena amplasată în faţa Casei de Modă a avut loc, sâmbătă, premierea producătorilor de pălincă, ce s-au înscris la cea de-a IX-a ediţie a Concursului Judeţean de Pălincă. La festivitate au participat autorităţile judeţene, cavalerii pălincii şi primarii care anterior defilaseră în jurul parcului din Centrul Vechi, precum şi reprezentanţi ai Camerei Agricole Judeţene, care au organizat concursul, şi producători de pălincă participanţi.

  În cuvântările lor, atât prefectul Eugeniu Avram, cât şi preşedintele Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor, i-au felicitat atât pe organizatori cât şi pe cei care şi-au expus pălinca la acest concurs, apoi s-a trecut la pre-miere. În total, au fost înmânate 151 de diplome dintre care 30 de participare, 31 de bronz, 90 de argint şi 50 de aur. Printre câştigătorii de aur s-au aflat şi edili cum ar fi primarul comunei Racşa, Toma Betea, cu o pălincă de pere din 1992 şi una de mere din 2009, sau primarul comunei Oraşu Nou, Ludroczky Sandor, cu o tescovină din 2012.
  Primele zece diplome de aur au fost premiate şi în bani, cu premii de 250 de lei. Marele Aur a fost câştigat de producătorul Hornyak Tibor, din Livada, care a obţinut 19,50 puncte cu pălinca de prune fiartă în 2012, acesta primind un premiu în valoare de 500 de lei.
  Cea mai veche pălincă din judeţ înscrisă în concurs a fost făcută în anul 1977 în Moişeni.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts