More  Pensionarii cer din nou Cantina Unio

  varsta

  Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor Satu Mare, Mircea Marian, a cerut din nou Cantina Unio, care în prezent este administrată de Casa Judeţeană de Pensii, pentru a fi amenajat aici un centru de zi pentru vârstnici. Cererea a fost făcută ieri în cadrul şedinţei de lucru a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice a judeţului Satu Mare, la care directorul CJP, Eugenia Sabou, s-a împotrivit. Prefectul Eugeniu Avram a solicitat directorului Eugenia Sabou documentaţia care atestă faptul că această clădire este administrată de CJP.

  În prima parte a şedinţei, Mircea Marian şi-a exprimat nemulţumirea pentru faptul că administratorii ştrandului termal au ridicat preţurile pentru pensionari de la 5 la 9 lei, deşi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, le-a promis într-o şedinţă anterioară că tariful nu va fi schimbat. Prezent la şedinţă, consilierul primarului, Gheorghe Rentea, a promis că se va interesa de situaţie.

  În continuare, Mircea Marian a mai cerut încă o dată Cantina Unio, administrată în prezent de Casa Judeţeană de Pensii, pentru a fi amenajat aici un centru de zi pentru vârstnici şi sediul Consiliului Judeţean al Pensionarilor. “Ni s-a tot promis că va fi rezolvată situaţia dar nu s-a făcut nimic. Sunt convins că cineva a pus ochii pe această clădire”, a spus Mircea Marian. Directorul CJP, Eugenia Sabou, a intervenit afirmând că instituţia pe care o conduce administrează această cantină, aici fiind în curs de amenajare arhiva, şi că în scurt timp vor fi alocate fonduri pentru amenajarea ei. De asemenea, şi prefectul Eugeniu Avram a intervenit solicitând directorului Eugenia Sabou documentaţia care să ateste faptul că această clădire este administrată de CJP şi le-a cerut pensionarilor să nu mai solicite acest spaţiu.

  Totodată, Eugenia Sabou i-a îndemnat pe pensionari să ia exemplul Primăriei Negreşti Oaş care a reuşit amenajarea unui centru de zi pentru vârstnici din fonduri europene, în baza unui proiect. “Mergeţi la Negreşti şi întrebaţi-i pe cei de acolo cum au reuşit acest lucru”, a mai spus directorul CJP. O altă solicitare din partea pensionarilor a fost Taberele Judeţene, însă nici această propunere nu a fost agreată de autorităţi.

  La finalul şedinţei, Mircea Marian s-a plâns de faptul că directorul unei instituţii din judeţ l-a înjurat de mamă, fără să dea numele acestuia, iar directorul Poliţiei Locale Satu Mare, Florin Găzdac, le-a propus pensionarilor un protocol de colaborare.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE