Pentru apă mai bună la Negreşti OaşNEGRESTI-conferinta-apa

    O campanie de informare privind implementarea proiectului de extindere şi reabilitarea reţelelor de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare  a avut loc ieri la Negreşti Oaş. Primarul Aurelia Fedorca, împreună cu directorul Apaserv, Dan Stegerean au răspuns negreştenilor la fiecare întrebare legată de proiectul de modernizare a infrastructurii de apă din oraş.
Campania de informare, care a avut loc la sediul Primăriei Negreşti Oaş, a fost susţinută de către  directorul general al Apaserv, Dan Stegerean, de primarul Aurelia Fedorca şi de alţi reprezentanţi ai Apaserv şi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii în sectorul de apă şi apă uzată Satu Mare. Potrivit primarului Aurelia Fedorca, proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare” este unul dintre cele mai importante proiecte în care a fost inclus Negreştiul până acum. Obiectivele investiţiilor în Negreşti Oaş sunt îmbunătăţirea calităţii apei potabile, dezvoltarea unui management de detectare a pierderilor în reţelele de apă, conformarea la standardele de epurare prevăzute de Directiva Uniunii Europene, creşterea gradului de conectare a populaţiei la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi diminuarea riscurilor de îmbolnăvire. “Este un proiect mult aşteptat şi mult discutat de către comunitatea din Negreşti Oaş. Acest proiect cred că va rezolva 80% din tot ce înseamnă reţea de apă şi apă uzată în Negreşti Oaş”, a mai spus Fedorca.
Chiar dacă negreştenii au încă dubii în ceea ce priveşte realizarea proiectului, primarul Aurelia Fedorca şi directorul Apaserv i-au asigurat că până în 2015 acesta va fi finalizat. “În momentul în care proiectul acesta va fi finalizat, eu sunt convins că problemele negreştenilor vor fi rezolvate, atât din punct de vedere al captării, cât şi a tratării sau a distribuţiei de apă”, a precizat Dan Stegerean.
Proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare” are patru contracte de lucrări în patru oraşe din judeţ. În Negreşti Oaş vor fi efectuate lucrări de construcţii şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, valoarea proiectului fiind de  39,35 de milioane de lei fără TVA.

Silvia Cseh

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts