Ploaia nu a putut opri regalul folcloric de Zilele Judeţuluiirina
Ploaia de sâmbătă nu i-a împiedicat pe sătmărenii iubitori de folclor să asiste la concertele oferite de Zilele Judeţului Satu Mare de marii interpreţi de muzică populară, care au avut loc sîmbătă, pe scena amplasată în Piaţa Libertăţii din Centrul Vechi. Chiar dacă a plouat abundent, sute de sătmăreni au ţinut să o vadă pe scenă pe Irina Loghin, iar la recitalurile oferite de Petrică Mureşan şi Aurel Tămaş ploaia s-a mai domolit iar numărul spectatorilor a crescut.

Festivalul folcloric de pe scena amplasată în Centrul Vechi, prezentat de Marius Chiş şi Orban Nagy, a debutat cu un recital susţinut de fanfara din Căpleni, după care pe scenă au urcat ansamblurile folclorice din aproape toate comunele din judeţ. Ploaia venită ca din senin i-a împrăştiat pe spectatori, astfel că preţ de circa o oră şi jumătate spectacolul a fost întrerupt.
După ce ploaia s-a mai domolit, spectacolul a fost reluat cu recitalurile susţinute de Ghiţă Blidar şi de George Negrea. Apoi, reprezentând comuna Odoreu, taragotistul Ioan Sabou, alături de formaţia sa, i-a încântat pe sătmăreni cu virtuozitatea sa, spectatorii urmărindu-l chiar dacă a început să plouă din nou.
A urmat apoi cunoscuta interpretă de muzică populară Irina Loghin, care a oferit sătmărenilor un recital de excepţie. Spectatorii au înfruntat ploaia care cădea întruna pentru a-şi urmări favorita. Treptat, în faţa scenei s-au adunat câteva sute de sătmăreni care au urmărit-o şi aplaudat-o pe doamna cântecului popular românesc.
A urmat apoi recitalul susţinut de Petrică Mureşan şi orchestra “Horile Sătmarului”, dirijor Florea Ion, apreciat de sătmărenii care s-au adunat în număr şi mai mare profitând de faptul că ploaia s-a oprit. În fine, cel mai aşteptat moment al serii a fost cel oferit de Aurel Tămaş, care a încălzit atmosfera cu cântecele sale de excepţie precum şi cu glumele sale. Sătmărenii au apreciat evoluţia solistului pe care au răsplătit-o cu ropote de aplauze.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts