More  Popriri ilegale pe conturi bancare

  - Advertisement -

  ghiseu

  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează cu privire la unele adrese neautentice de înfiinţare a popririlor asupra disponibilităţilor băneşti ale unor contribuabili, după ce mai multor societăţi comerciale din judeţul Satu Mare le-au fost poprite ilegal conturile, se arată într-un comunicat de presă remis ieri redacţiei.

   

  Falsuri cu elemente comune
  “Vă facem cunoscut faptul că, în data de 19.06.2013, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a municipiului Bucureşti a primit numeroase sesizări cu privire la instituirea unor popriri asupra disponibilităţilor băneşti pe care anumite societăţi le au în conturile deschise la unităţile bancare. Din verificările efectuate a rezultat că aceste adrese de înfiinţare a popririlor, de care am luat cunoştinţă până la această oră, nu respectă modelul stabilit prin ordine ale Ministerului Finanţelor Publice şi ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Aceste adrese sunt caracterizate prin următoarele elemente comune: sunt aferente dosarului de executare M4457811, numărul documentului (adresa de înfiinţare a popririi) este 3449/10.06.2013, beneficiarul sumelor rezultate prin poprire este Trezoreria Sector 1”, se arată în comunicatul de presă.

  Avertisment pentru firme şi bănci
  ANAF a lansat un avertisment la adresa societăţilor comerciale şi băncilor din judeţul nostru. “Îi atenţionăm pe cei care se regăsesc în situaţia descrisă (atât societăţi cât şi unităţi bancare) să solicite, în regim de urgenţă, verificarea autenticităţii adreselor de înfiinţare a popririlor asupra disponibilităţilor băneşti, în vederea respectării procedurilor prevăzute de Codul Fiscal. Menţionăm că ANAF a informat în mod operativ şi Asociaţia Română a Băncilor”, se mai arată în comunicatul de presă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts