Premiu surpriză pentru câştigătorii concursului Viaţă pentru mediuapm

La sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare a avut loc ieri o conferinţă de presă care a avut ca temă excursia de la Copenhaga, oferită câştigătorilor concursului “Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”, organizat de APM Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, CCR LOGISTICS SYSTEMS RO, SC Alpin SRL şi partenerii maghiari, ajunsă la cea de a şaptea ediţie.
În acest an şcolar, concursul a avut ca temă importanţa combaterii plantei invazive ”Ambrosia”, corelată cu colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile. La faza finală a concursului au participat 15 echipaje câştigătoare ale etapelor judeţene din cele două ţări partenere. După deliberare, juriul a decis clasamentul. Astfel, la secţiunea gimnaziu, echipa câştigătoare a fost Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” Turţ, în timp ce la liceu, au câştigat cei de la Liceul Teoretic Negreşti Oaş şi Colegiul Naţional ”Ioan Slavici”, la care s-a adăugat echipajul Şcolii Generale “Ion Creangă”.
Cei 12 elevi sătmăreni, însoţiţi de cadrele didactice şi de reprezentanţii APM Satu Mare, director Elisabeta Bekessy şi Adriana Culda, au participat la excursia din Copenhaga, care s-a desfăşurat în perioada 17-22 iunie. Aceştia au trecut prin Budapesta, au vizitat oraşele Weimar şi Hamburg din Germania, după care au ajuns la Copenhaga, unde au vizitat principalele obiective turistice ale capitalei daneze. După care au fost primiţi de Mădălina Cozma, detaşată la Agenţia Europeană de Mediu şi de George Duloiu din partea CCR LOGISTICS SYSTEMS, unde li s-a vorbit despre cum funcţionează agenţia, modul în care se prelevează probele şi cum poţi să ajungi să lucrezi în respectiva instituţie.
Elevii sătmăreni s-au arătat încântaţi de faptul că au putut participa la această excursie, fiind impresionaţi atât de Agenţia Europeană de Mediu, dar şi de Copenhaga, şi îşi doresc ca în cel mai scurt timp în municipiul Satu Mare să se creeze piste speciale pentru biciclişti.
Pavel Prodaniuc

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts