More  PS Vasile Bizău, la hramul Bisericii “Sfântul Anton” din Satu Mare

  bizau

  După ce în urmă cu mai bine de o lună de zile, credincioşii parohiei greco-catolice “Sfântul Anton” din Satu Mare au sărbătorit sfinţirea unui clopot şi a unui policandru, ieri au avut din nou motiv de bucurie deoarece în mijlocul lor s-a aflat PS Vasile Bizău, episcopul greco-catolic de Maramureş. Înalta faţă bisericească a participat la hramul bisericii sătmărene, ocazie cu care a oficiat o Liturghie Solemnă.

  La sărbătoarea credincioşilor greco-catolici din cadrul parohiei “Sfântul Anton” au fost prezenţi prefectul Eugeniu Avram, consilierul Prefecturii, Cosmin Dorle, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, precum şi circa 500 de credincioşi care au umplut până la refuz lăcaşul de cult.
  La sosirea sa în faţa bisericii, PS Vasile Bizău a fost întâmpinat atât de autorităţile mai sus menţionate, cât şi de preoţi. La oficierea Liturghiei Solemne, alături de episcopul Vasile Bizău, în altar au mai slujit părintele vicar Vasile Tofană, protopopul greco-catolic de Satu Mare, Dumitru Roman, preotul paroh Daniel Bonea, precum şi un sobor format din circa 15 preoţi.
  În cuvântul său de învăţătură, PS Vasile Bizău a elogiat viaţa şi activitatea Sfântului Anton de Padova, protectorul bisericii şi după al cărui nume a fost date şi denumirea şi hramul bisericii. De mic copil, Sfântul Anton a arătat un interes deosebit pentru biserică şi, din dragoste pentru Cristos, a renunţat la viaţa bogată de acasă şi a urmat calea Domnului. Sfântul Anton de Padova a fost un predicator excelent şi un făcător de minuni, credincioşii din ziua de azi fiind îndemnaţi să-i urmeze exemplul. De asemenea, atât protopopul Dumitru Roman, cât şi preotul paroh Daniel Bonea, i-au mulţumit episcopului Vasile Bizău pentru că a fost alături de credincioşi la hramul bisericii.
  Sărbătoarea Bisericii “Sfântul Anton” s-a încheiat cu ungerea credincioşilor cu untdelemn sfinţit, după care a urmat o agapă frăţească chiar în curtea bisericii.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE