More


  Romii ocupă abuziv terenuri la Bixad

  - Advertisement -

  audiente

  Fără excepţie, toate cazurile de la audienţele de ieri de la Prefectură au fost de fond funciar, majoritatea cetăţenilor acuzând autorităţile locale că nu-şi fac treaba până la final. Unul dintre cele mai interesante a fost cazul lui Dumitru Grigoruţ, din Bixad, care s-a plâns de faptul că mai multe familii de romi din localitate şi-au construit ilegal case pe terenul său, iar autorităţile de aici nu fac nimic.

  Cetăţeanul din Bixad s-a plâns de faptul că are un teren intravilan pe raza localităţii, unde mai multe familii de romi şi-au construit ilegal case. Dumitru Grigoruţ a mai afirmat că a cerut sprijinul autorităţilor locale nu neapărat pentru a fi evacuate familiile de romi ci mai degrabă pentru a fi găsită o soluţie pentru acestea, dar până în prezent nu s-a luat nicio decizie. Prefectul Eugeniu Avram a încercat să ia legătura cu primarul comunei Bixad, dar acesta nu a răspuns în acel moment la telefon. În această situaţie, i s-a solicitat lui Dumitru Grigoruţ să întocmească şi să depună la Prefectură o petiţie în urma căreia va fi alcătuită o echipă de control care va verifica situaţia de la Bixad.
  Tot la audienţele de ieri de la Prefectură, Terezia Lazăr, din satul Cean, comuna Săuca, s-a plâns de faptul că de aproape zece ani, autorităţile locale nu i-au eliberat titlu de proprietate pe un hectar de teren cumpărat de la o vecină. Prefectul a dat dispoziţie ca responsabilul juridic care se ocupă de comuna Săuca să se ocupe personal de acest caz. Un alt cetăţean s-a plâns de faptul că în urmă cu ceva timp a cumpărat un teren în Cig, pe care era construit magazinul sătesc, iar acum este în proces cu cei de la Consumcooop, cerând astfel ajutorul Prefecturii. De aici i s-a spus că atâta vreme cât se află un proces pe rol, nu se poate interveni. Şi ceilalţi cetăţeni care s-au prezentat ieri la Prefectură, având probleme de fond funciar, s-au plâns de faptul că autorităţile locale nu-şi fac datoria.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Pierdut sac…

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare