More

    Show maxim de Zilele Sătmarului

    prima

    Show la cele mai înalte cote de Zilele Sătmarului. Nici măcar ploaia nu a reuşit să le strice sărbătoarea sătmărenilor, care au asistat în număr record la concertele electrizante oferite de Stigma, Corina, Puya, DJ Project, Ştefan Bănică Jr., Alex Velea şi Hi-Q, care au dinamitat efectiv atmosfera la cea de-a XVII-a ediţie a Zilelor Oraşului Satu Mare. Explozivul foc de artificii, atât la propriu cât şi la figurat, a încheiat o zi perfectă: sâmbăta. Duminica a fost dedicată miilor de fani ai lui Alex Velea, care au făcut, împreună cu artistul, un spectacol de zile mari.

    Artiştii sătmăreni au deschis balul
    Vineri, prima zi din cea de-a XVII-a ediţie a Zilelor Oraşului Satu Mare, a debutat în forţă, fiind o adevărată demonstraţie de forţă a artiştilor sătmăreni. Totul a început de la ora 19.00, prin cuvântul de deschidere al primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, care a precizat, scurt şi la obiect, dar cu impact esenţial: “Declar deschisă a XVII-a ediţie a Zilelor Municipiului Satu Mare, să înceapă muzica, distracţia, să ne simţim bine. La mulţi ani, Satu Mare! La mulţi ani, sătmărenii mei iubiţi!”. Trupa Stigma s-a reunit pentru a cânta din nou Imnul Sătmarului, dar şi alte hit-uri reprezentative ale formaţiei care a pus Sătmarul pe harta muzicală a României. Cu binecunoscutul ei stil nonconformist, Corina a făcut din nou senzaţie pe scena principală. A invitat zeci de tineri pe scenă pentru a cânta şi dansa alături de ea piese care au reuşit să cucerească topurile muzicale autohtone. Prima zi a fost încheiată de către DJ-ii sătmăreni Soso, Cătăboy, Leviciusz, Pepe şi Gabi.

    sm1
    Show total marca Puya
    Puya a făcut show total la concertul pe care l-a susținut, sâmbătă, pe scena principală. Artistul și-a bucurat fanii cu cele mai cunoscute piese ale sale și a încins o adevărată petrecere în Piaţa 25 Octombrie. Puya i-a încurajat pe sătmăreni să danseze și să se distreze alături de el pe ritmurile melodiilor sale. Artistul a avut și el parte de surprize, sătmărenii cunoscându-i majoritatea pieselor. Pentru a demonstra că este adeptul muzicii live, Puya a încheiat concertul cu o piesă fără acompaniament muzical. DJ Project, alături de senzuala Adela Popescu, i-a ţinut pe sătmăreni în priză cu hituri precum “Vraja ta”, “În lumea ta” sau “Spune-mi tot ce vrei”. Duetul DJ Project – Adela Popescu a fost “forţat” de public să revină de mai multe ori pe scenă, fiind aclamaţi la scenă deschisă. De altfel, Adela Popescu s-a declarat încântată de publicul de la Satu Mare.

    sm3
    Ştefan Bănică Jr.
    Ştefan Bănică Jr. nu a avut nevoie de prezentări. Artistul este un “one-man show”, actor, cântăreţ, compozitor, textier şi vedetă de televiziune, fiind recunoscut şi recompensat din plin de publicul sătmărean. Artistul a fost acompaniat de grupurile The 50’s şi Rock’n’roll Band, grupuri pe care le-a înfiinţat în 1994, reuşind să pună în scenă un spectacol memorabil, din care nu a lipsit o coregrafie originală. Artistul, care cântă încă de la vârsta de 3 ani, şi-a încântat fanii de la Satu Mare cu piese de pe albumele sale “De dragoste…în toate felurile”, “Zori de zi”, “Numele tău”, “Duete”, “Împreună”, “Toată lumea dansează”, sau “Super-love”, toate în stilul caracteristic al cântăreţului. Seara a avut un final perfect, ochii a mii de sătmăreni fiind aţintiţi pe cer, mai exact spre explozivul, la propriu şi la figurat, foc de artificii oferit de organizatori.
    Ultima zi a fost încheiată de Alex Velea, care şi-a extaziat şi de această dată fanele din Satu Mare, iar în final au urcat pe scenă cei de la Hi-Q.

    sm4

    Concluzie: spectacole din plin, cu bani mai puţini
    Consilierul primarului Dorel Coica, Natalia Covaci, a concluzionat, la finalul evenimentului, că eforturile depuse de administraţia locală au avut efectul scontat: spectacole din plin, cu bani mai puţini. “Am cheltuit mai puţin decât anul trecut, deşi am avut o varietate mai mare de artişti. Anul acesta am alocat o sumă de 200.000 de lei pentru cele trei zile. Am reuşit să cumulăm şi Ziua Copilului şi festivalul de folclor în cadrul Zilelor municipiului Satu Mare, reuşind astfel să facem o economie importantă. Anul trecut s-a alocat pentru Zilele Oraşului, Ziua Copilului şi festivalul de folclor suma de 300.000 de lei, ceea ce înseamnă că în acest an am reuşit să organizăm cele trei evenimente făcând economii importante faţă de cheltuielile de anul trecut”, a fost concluzia Nataliei Covaci.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE