More


  Trei ani de închisoare cu suspendare pentru poliţistul Adrian Bota

  - Advertisement -

  Adrian-Bota

  Poliţistul Adrian Bota a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul de luare de mită în care este inculpat, potrivit site-ului oficial al Curţii de Apel Oradea. Totodată, instanţa a dispus confiscarea cabinetului medical la care lucrează soţia inculpatului (dr. Laura Bota), instituind de asemenea şi măsura sechestrului asigurator. Pronunţarea în acest caz a avut loc ieri, 26 iunie, la Curtea de Apel Oradea.

  În site-ului mai sus menţionat se arată că soluţia dată de către judecătorii Curţii de Apel Oradea în Hotărârea nr. 94/2013 din 26.06.2013 este: “Condamnă pe inculpat la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu aplicarea art. 86/1 Cod Penal. De asemenea, dispune confiscarea cabinetului medical şi instituie măsura sechestrului asigurator. Cu cheltuieli judiciare”.
  Potrivit articolului 86/1 Cod Penal instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei aplicate persoanei fizice sub supraveghere, dacă sunt întrunite următoarele condiţii şi anume dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 4 ani şi dacă infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, afară de cazurile când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38. De asemenea, se apreciază, ţinând seama de persoana condamnatului, de comportamentul său după comiterea faptei, că pronunţarea condamnării constituie un avertisment pentru acesta şi, chiar fără executarea pedepsei, condamnatul nu va mai săvârşi infracţiuni. Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere poate fi acordată şi în cazul concursului de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani şi sunt întrunite condiţiile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c). Astfel, poliţistul Adrian Bota a fost condamnat la trei ani cu suspendare.
  Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2007 comisarul de poliţie Adrian Bota ar fi pretins de la preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean (CJ), Ştefan Szabo, două cabinete medicale, oferindu-se în schimb să-i rezolve dosarele în care acesta era cercetat. Este vorba despre dosarul vânzării Hotelului “Dacia” şi a declaraţiei de avere a fostului şef al judeţului. În acelaşi dosar a fost cercetată şi pedelista Laura Bota (soţia poliţistului) pentru fals în înscrisuri oficiale, însă faptele de care a fost acuzată s-au prescris. Tot în acelaşi caz a fost cercetat şi fostul jurist al Spitalului Judeţean Satu Mare, Marius Batin, însă şi acesta a scăpat de începerea urmăririi penale, la fel ca şi Ştefan Szabo deoarece nu existau destule dovezi împotriva sa.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img