More  ”Cumpărătorii” maşinilor de cusut vechi şi-au înnoit tehnicile

  - Advertisement -

  masina-de-cusut

  Poliţiştii sălăjeni atrag atenţia asupra faptului că “cumpărătorii” maşinilor de cusut vechi şi-au îmbunătăţit metodele de a atrage cât mai mulţi clienţi, pe care-i lasă fără bani. În judeţul Sălaj, apar permanent anunţuri, prin care falşi colecţionari susţin că sunt în căutarea unor maşini de cusut vechi.

  Păcăleală veche, dar încă ţine la naivi
  Cumpărătorii susţin că sunt colecţionari şi oferă preţuri fabuloase pentru maşini de cusut vechi, fabricate de firme celebre. Aşa îşi întind plasa autorii înşelăciunilor cu maşini de cusut, în încercarea de a racola cât mai mulţi ”clienţi”.
  În municipiul Zalău şi în alte localităţi din judeţ, au apărut anunţuri publicitare prin care ”colecţionari străini” oferă sume mari de bani în schimbul unor maşini de cusut vechi, care au o anumită serie. Preţurile oferite sunt tentante, variind între 25.000 şi 50.000 de euro, sume ce atrag oameni care au nevoie de bani şi sunt uşor de păcălit.
  În spatele acestor anunţuri, se ascund firme fictive sau persoane care folosesc cartele telefonice pre-pay pentru comunicarea cu clienţii potenţiale victime ale înşelăciunii. În privinţa modului de operare, suspecţii afirmă că intenţionează să vă cumpere maşina de cusut, dar numai împreună cu perechea ei, pe care o puteţi achiziţiona de la o persoană ale cărei date vi le pot furniza chiar ei (în realitate fiind un complice). În consecinţă, falşii colecţionari oferă numărul de telefon al persoanei care îşi vinde maşina de cusut, la preţuri cuprinse între 2.000 – 3.000 de euro. Complicele are şi o motivaţie pentru care “scade” preţul. El susţine fie că este foarte bolnav, fie „nu-i cunoştea adevărata valoare”. Astfel, victima plăteşte bani grei pe un obiect inutil, pentru că de aici încolo, „colecţionarul” nu va mai răspunde la telefon, pentru a cumpăra cele două maşini de cusut.

  Şi-au diversificat metodele de înşelat
  Aceasta nu este singura tehnică utilizată, mai ales că acest mod de operare este deja cunoscut. Mai nou, suspecţii pot să vă solicite, pentru a vă cumpăra maşina de cusut, să viraţi sume mari de bani într-un anumit cont bancar, în schimbul unor aşa-zise taxe de curierat, de legalizare, de traducere autorizată sau de expertizare.
  Infractorii profită de anumite legende de pe piaţă, potrivit cărora maşinile de cusut străine ar avea o valoare foarte mare, dată de aliajul de platină pe care l-ar conţine, sau pentru că seriile lor combinate ar da anumite numere ale unor conturi din străinătate, aparţinând evreilor deportaţi în al Doilea Război Mondial.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts